Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 10 oktober

Hoorn 10-10-2004 - 14.44 uur

Aanrijding met letsel
Hoorn, zaterdag 9 oktober 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 19.10 uur reed een 13-jarige jongen in zijn woonplaats op de Kluut. De jongen reed zonder helm op een bromfiets. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Hierbij liep hij een open beenbreuk op. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries gasthuis te Hoorn.

Twee jongens aangehouden
Wervershoof, zondag 10 oktober 2004.
Op zondagochtend omstreeks 02.00 uur konden een 15-jarige jongen uit Bovenkarspel en een 17-jarige jongen uit Wervershoof worden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De jongens hoorden bij een grotere groep die vanaf de Slikkerdijk in Wervershoof richting de Dars liepen. Onderweg werden vernielingen gepleegd, onder anderen aan een bloempot in een tuin aan de Grasdijk. Een buurtbewoner zag dit en probeerde de jongens aan te houden. Hij kreeg er een te pakken, maar toen deze de hulp in riep van zijn 'maten', moet hij de vernieler weer laten gaan. De buurtbewoner liep hierbij klappen op. De gewaarschuwde politie kon de twee verdachten in de omgeving achterhalen. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Inmiddels zijn er nog enkele aangiften binnengekomen over vernielingen aan bloembakken. Eventuele slachtoffers en getuigen van de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Belediging
Hoorn, zondag 10 oktober 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een 38-jarige man aangehouden op de Roode Steen in Hoorn wegens belediging van een van de politiemensen die daar op dat moment toezicht hield. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde had in een café ruzie gekregen. Hij was door het personeel van het café naar buiten gestuurd. Hier klampte hij de politie aan en begon hij de politiemedewerker uit te schelden. Nadat de man woorden als 'kankerlul' had gebezigd, werden tegen de politieman ook racistische opmerkingen gemaakt. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.