Politie Zuid-Holland-Zuid

Politiedag in Dordrecht groot succes

Dordrecht 10-10-2004

Naar schatting hebben enkele duizenden mensen de landelijke politiedag 2004 bezocht. Op 10 oktober 2004 organiseerde de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid de landelijke politiedag in en om het regiobureau aan de Vissersdijk-Beneden in Dordrecht.

De dag startte om 10.00 uur met een IBT-sportles en een hulpverleningsdemonstratie. Hierna volgde onder meer optredens van het biketeam van de Politie Zuid-Holland-Zuid en vertoonde de Mobiele Eenheid haar kunsten op het parkeerterrein naast het politiebureau. In deze oefening kon de massaal toegestroomde jeugd met houtblokjes naar de MEers gooien. Ook de Hondenbrigade trad op spectaculaire wijze op. Hondengeleiders gaven hun diensthonden onder andere de opdracht een politieman in zijn arm te bijten. Een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten landde rond 13.00 uur op het plein vóór het bureau na eerst een paar keer vervaarlijk laag over de bezoekers te scheren. Zij kregen gelegenheid de helikopter van dichtbij te kijken en de piloot vragen te stellen.

Tussen alle optredens door had het publiek de mogelijkheid om binnen en buiten de stands te bekijken. Hier stonden politiemensen en partners om veiligheidstips en uitleg over hun werk te geven. Aanwezig waren: het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het Rode Kruis, 3VO, afdeling ABPM (vuurwerk en milieu), de Roparun, Werkgroep Huiselijk Geweld, Meldpunt M (Meld Misdaad Anoniem), Werving & Selectie, Stichting Helpende Politie Handen, Stichting Tegen Zinloos Geweld, Bureau Halt, JPT (Jeugd Preventie Team) en het Bureau Veelplegers van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Ook kon men de auto van de Technische Recherche bewonderen, kon men in het auditorium een presentatie over recherche-onderzoek bijwonen en was ook de milieutechnische auto en boot te bewonderen. Buiten konden o.a. het Verkeershandhavingsteam, de ongevallenbus van het team Regionale Verkeersondersteuning, Bureau Arrestantentransport en een rollerbank waarop de snelheid van scooters gecontroleerd kan worden, bezocht worden. Ondertussen verzorgden het Politiemannen- en het Politievrouwenkoor optredens in het bedrijfsrestaurant.

De landelijke politiedag eindigde om 16.00 uur na het optreden van de Hondenbrigade. De dag vormde het moment om alle facetten van het werk van politie maar ook van de veiligheidspartners te laten zien. Gezien het hoge bezoekersaantal en de reacties van het publiek was de landelijke politiedag 2004 voor de Politie Zuid-Holland-Zuid een groot succes te noemen.