Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


1. Limburg-Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( John Clermonts
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( zondag 10 oktober 2004
Opmerkingen ( xxxx

Heerlen; flessentrekkerij

Vrijdag 8 oktober 2004 merkte een bedrijf in Heerlen dat zij "een kat in de zak" gekocht hadden. Enige tijd geleden kregen zij bezoek van een vertegenwoordiger die de verlichting kwam controleren, welke door zijn firma "Reka Light" in het verleden geleverd zou zijn. Natuurlijk waren diverse lampen aan vervanging toe die enkele dagen later ook geleverd werden. Deze moesten wel zoals afgesproken werd contant betaald worden hetgeen ook gebeurde. De monteur die de lampen zou komen verwisselen kwam echter nooit opdagen. Bij inspectie van de lampen bleek het om goedkope exemplaren te gaan, die men overal kan kopen. Dit grapje kostte de ondernemer 300 Euro. Bij navraag bij de Kamer van Koophandel bleek Reke Light niet te bestaan.

Brunssum; dronken amokmaker

Zaterdag 9 oktober 2004 hield de politie in Brunssum een lastige dronken man aan. Die nacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een vechtpartij gaande was aan de Beekstraat in Brunssum. Op het moment dat de patrouilles ter plaatse kwamen stoof de groep personen uit elkaar en vluchtten. Eén persoon bleef echter rondhangen en bleek behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben. Omdat de 21-jarige inwoner van Sittard weigerde het bevel van de politie op te volgen om te vertrekken kreeg hij een proces-verbaal aangezegd. Dat veroorzaakte bij de Sittardenaar kennelijk een kortsluiting en vloog als een dolle stier op een agent af en sloeg hem tegen de borst. De agent moest de pepperspray gebruiken om de verdachte rustig te krijgen waarna deze geboeid afgevoerd werd naar het politiebureau van Heerlen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; poging doodslag
Zaterdag 9 oktober 2004 heeft de politie in Kerkrade een man op verdenking van poging tot doodslag aangehouden. Omstreeks 17.30 uur werd de assistentie van de politie gevraag omdat op de Frederikagracht in Kerkrade een man met zijn auto in de wijk aan het rondscheuren was. Mensen hadden aan de kant moeten springen om niet door hem overreden te worden. Een 48-jarige inwoner van Kerkrade deed hiervan aangifte bij de politie en meerdere personen waren getuige van dit voorval. Even later kon de politie de man met zijn auto opsporen. De 19-jarige inwoner van Kerkrade is aangehouden en ingesloten op verdenking van het plegen van een poging tot doodslag.

Kerkrade; jongelui vernielen wachthuisje

De politie heeft op zaterdag 9 oktober 2004 drie jongelui in Kerkrade aangehouden in verband met het plegen van vernielingen. Omstreeks 21.00 uur hadden de drie, wachtend op de trein, van een wachthuisje van de Nederlandse Spoorwegen aan de Stationstraat in Kerkrade twee ruiten vernield. Vervolgens waren zij in de trein gestapt maar werden daar door de conducteur vastgehouden in afwachting van de komst van de poltitie. Het ging hier om drie inwoners van Kerkrade, twee jongens van 17 en 18 en een meisje van 15 jaar. De drie werden aan het bureau verhoord en met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Maastricht; veel bekeuringen bij algemene verkeerscontrole

Vrijdag 8 oktober 2004 voerde de politie in Maastricht een algemene verkeerscontrole uit waarbij 82 bekeuringen vielen. Tussen 15.00 en 23.00 uur voerde de politie op de Scharnerweg in Maastricht een grote algemene verkeerscontrole uit. Twintig agenten inspecteerden de voertuigen op hun technische staat van onderhoud en de bestuurders op de gedragsregels. In totaal controleerden zij 106 voertuigen en daarvan bleek in 82 gevallen een bekeuring nodig te zijn. In 38 gevallen bleek er met het voertuig iets mis te zijn; zoals opgevoerde bromfietsen; geen spatbord op de bromfiets; versleten banden bij auto's; ondeugdelijke bevestiging wielen; niet APK-gekeurd zijn en overige kleine technische gebreken. Op het gebied van de gedragsregels vielen ook de nodige verbalen, zoals het niet dragen van de gordel; rijden in een geslotenverklaring; niet dragen van een helm; en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Maastricht; uitslaande brand woning

Zaterdag 9 oktober 2004 ontstond in een woning in Maastricht een uitslaande brand als gevolg van een vermoedelijk oververhitte friturepan Kort na 06.00 uur kregen de brandweer en de politie melding van een uitslaande brand in een woning aan de Silexstraat in Maastricht. De twee bewoners wisten het pand tijdig te verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle, maar voor een hond kwam de hulp te laat. De brand bleek in de keuken te zijn ontstaan en het vermoeden is als gevolg van een oververhitte friturepan. Een onderliggende woning liep waterschade op.

Geleen; woning door gasexplosie verwoest

Zondag 10 oktober 2004 vond in Sittard een gasexplosie plaats waardoor een woning geheel werd verwoest. Even voor 04.00 uur kregen de brandweer en politie een melding van een uitslaande brand bij een woning aan de Losvloerstraat in Geleen. Er bleek echter geen sprake zijn geweest van een brand maar een gasexplosie. Er zat geen ruit meer in de woning en een groot deel van de dakpannen lagen scheef. Bovendien bleken enkele binnenmuren ontzet te zijn. De straat in de omgeving van de woning lag bezaaid met glas. Het gaat hier om een leegstaand pand en de in de omgeving liggende woningen liepen geen schade op. Er raakte geen personen gewond. De technische recherche verrichtte bij daglicht een eerste onderzoek en daaruit concludeert zij dat er opzet in het spel is. De politie zal naar aanleiding van deze conclusie een nader onderzoek instellen.


---- --