Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict Apeldoorn

PERSBERICHTEN

9 oktober 2004

Feit : woninginbraak
Datum/tijd : 8 okt. 1400 uur
Locatie : Harsselo te Apeldoorn
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Een oplettende vrouw zag enkele mannen in de achtertuin van de buren lopen. Zij alarmeerde de politie, die constateerde, dat er was ingebroken. Niet is bekend wat is weggenomen. De eigenaresse van de woning wordt nog ingelicht en de politie stelt een nader onderzoek in.

Feit : Dronken achter stuur.
Datum/tijd : 8 okt. 23.45 uur
Locatie : Schubertlaan te Apeldoorn
Betrokkene (1) : 34 jarige bestuurster uit Beekbergen Betrokkene (2) :
Omschrijving : Omdat be 1 niet de juiste verlichting voerde, werd zij gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat zij teveel alcohol had gehad en blies 0,8 promille. Zij kreeg een rijverbod van 3 uren en een bekeuring.

Feit : Dodelijk ongeval
Datum/tijd : 9 oktober 00.10 uur
Locatie : Lieren Kanaal Zuid
Betrokkene (1) : Slachtoffer: 54-jarige vrouw uit Apeldoorn Betrokkene (2) :
Omschrijving : Het slachtoffer reed op de fiets achter haar man op het fietspad naast Kanaal Zuid. Haar man (ook op de fiets) keek enkele keren achterom, maar zag op een gegeven moment zijn vrouw niet meer. Hij ging haar zoeken, maar kon haar niet vinden. De gealarmeerde politie trof haar aan in het water. Zij was overleden. Vermoedelijk is zij onwel geworden, in het water gevallen en verdronken. Haar echtgenoot heeft hulp gekregen van Slachtofferhulp.

Feit : Dronken achter stuur.
Datum/tijd : 9 okt. 03.40 uur
Locatie : Kalverstraat te Apeldoorn
Betrokkene (1) : 27 jarige bestuurder uit Epe
Omschrijving : Om 0400 raakte be de macht kwijt over het stuur van zijn auto op de Kalverstraat. Hij raakte met de banden het trottoir. Hij kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Hij blies 1.6 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 8 uren.

Feit : Woningbrand
Datum/tijd : 0400 uur 9 okt.
Locatie : Eburonenstraat te Apeldoorn
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Bij de komst bleek dat de bewoners het pand hadden verlaten. Omdat er gevaar bestond, dat de brand zich naar anderen woningen zou verspreiden, werden bewoners geevacueerd. De brandweer bluste de brand.

PERSBERICHTEN

10 oktober 2004

Feit: Gevel en straat besmeurd met verf
Datum/tijd: 9 oktober 2004 rond 7 uur
Locatie: Apeldoorn Hoofdstraat
Omschrijving:
Bij een winkel in drogisterij­artikelen werden de gevel en ramen door vandalen besmeurt met verf afkomstig van onderhoudswerkzaamheden van een naburig pand.

Feit: Sterke gaslucht
Datum/tijd: 9 oktober 2004 omstreeks 10.30 uur
Locatie: Apeldoorn, Antillen
Omschrijving:
Via de Meldkamers van Politie en Brandweer kwamen meldingen van een sterke gaslucht nabij een textielbedrijf, Aldaar bleek na controle van de brandweer dat men de wasketels aan het reinigen was met speciale apparatuur. De lucht die daarbij vrijkomt lijkt veel op die van gas, maar is niet gevaarlijk.

Feit: Aanrijding fietser geopend autoportier
Datum/tijd: 9 oktober 2004 ongeveer 15.15 ur
Locatie: Apeldoorn Daendelsweg
Betrokkene (1): 34 jarige bestuurster uit Amsterdam Betrokkene (2): 86 jarige fietsster
Omschrijving:
Be 1 had haar voertuig geparkeerd aan de rechterzijde van de weg en opende haar portier zonder te kijken. Be 2 kwam op dat moment aanrijden en kon niet meer stoppen. Een aanrijding met het portier als gevolg. Be 2 liep wat schaafwonden op.

Feit: Eenzijdige aanrijding onder invloed van alcohol Datum/tijd: 9 oktober 2004 ongeveer 18.00 uur
Locatie: Laan van de mensenrechten
Betrokkene (1): 38 jarige bestuurder uit Apeldoorn Betrokkene (2):
Omschrijving:
Op genoemde locatie vond een eenzijdige aanrijding plaats tussen een personenauto en de reling van het kanaal. Gevolg: Auto total-loss. Be 1 werd meegenomen naar het politiebureau voor een nader onderzoek van alcoholgebruik. Na deze blaastest bleek dat de bestuurder be 1, 5x het toegestane alcoholpromillage had. Rijbewijs werd van deze be1 ingevorderd en hij werd voorzien van een rijverbod.

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 055-5486058

Einde berichten