1e persbericht van zondag 10 oktober

Eindhoven 10-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dief duwt winkelbediende door glazen pui

Een 34-jarige winkelbediende van een supermarkt aan de Orionstraat is zaterdag rond 14.00 uur gewond geraakt toen hij bij de aanhouding van een winkeldief door een glazen schuifpui werd geduwd. De verkoper betrapte een 42-jarige man uit Haarlem tijdens de diefstal van onder meer drank. Hij hield de man aan maar toen hij hem vastpakte duwde de winkeldief hem door een glazen schuifpui en sloeg hem daarna met de vuist in het gezicht. De agressieve dief werd door te hulp geschoten personeel overmeesterd en aan de politie overgedragen. De winkelbediende is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Twee gewonden na steekpartij, verdachte gepakt

Zondagmorgen rond 2.30 uur zijn een man van 48 en een man van 18 beiden ernstig gewond geraakt door messteken van een 18-jarige Eindhovenaar.

De Eindhovenaar viel daarvoor in de omgeving van de Merckthoef zonder enige reden twee jongens lastig. Het betrof een 16-jarige Eindhovenaar en een 17-jarige jongen uit Rusland die in het kader van een schooluitwisselingsproject bij de jongen op bezoek was. De dader ging de twee jongens te lijf met een mes waarop de twee vermoedelijk voor hulp bij adressen aan de Merckthoef hebben aangebeld. De twee slachtoffers hebben mogelijk hulp willen bieden en zijn door de dader met het mes gestoken. Ze zijn beiden met ernstige steekwonden naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is korte tijd later door de politie achterhaald en aangehouden. De politie is met een uitgebreid buurtonderzoek gestart om de precieze toedracht van de steekpartij te achterhalen.

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt

Zaterdagavond rond 22.30 uur zijn in de Rietvinkstraat een 45-jarige en een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee werden door de politie op heterdaad betrapt toen ze bezig waren met een inbraak in een auto. De twee mannen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. Het portierslot en het contactslot van de auto waren door de inbrekers beschadigd.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Zaterdagavond rond 20.00 uur is in de Hugo van der Goeslaan een 45-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij was tegen de achterkant van een voor hem rijdende auto gebotst. Hij bleek onder invloed van drank. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,6 vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Fietsendief aangehouden

Zaterdag rond 14.45 uur hebben agenten een 23-jarige Helmonder aangehouden. Ze zagen de man fietsen in de Heistraat en de agenten wisten dat de man nog een groot aantal boetes open had staan bij justitie. Tijdens zijn aanhouding zagen de agenten dat het slot van zijn fiets opengebroken was. De fiets was gestolen. De man die nog 48 dagen moet zitten is ingesloten.

Helmond: Twee jongens aangehouden na mislukte beroving

Zondagmorgen zijn door de politie twee jongens van veertien uit Helmond aangehouden. Ze hadden geprobeerd rond 23.30 uur twee meisjes te beroven op de Kerkstraat. De meisjes, zeventien jaar oud en afkomstig uit Deurne liepen op het fietspad . Een van de jongens probeerde de handtas van een van de meisjes los te rukken. Dat mislukte. De andere dader pakte het andere meisje bij haar billen. De twee meisjes waarschuwden direct de politie en korte tijd later konden de twee daders worden opgepakt. Ze zijn ingesloten.

Helmond: Snelheidscontrole

Zaterdag tussen 11.15 en 13.00 uur heeft de politie op de President Rooseveltlaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 58 bestuurders bekeurd. De snelste reed 72 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Gemert: Man met drugs gepakt

Zondagmorgen rond 0.40 uur is in en horecazaak aan het Binderseind een man van achttien uit Veghel aangehouden. Een portier zag dat de man zich op het toilet verdacht gedroeg. Toen hij hem controleerde bleek de Veghelnaar 28 XTC pillen op zak te hebben. De man is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten. De drugs zijn in beslaggenomen.

Westerhoven : Man valt meisje lastig

Zondagmorgen om 2.40 uur is op de Kempervennendreef een 23-jarige man uit Reeuwijk aangehouden. Hij was even daarvoor bij een meisje van zestien achter op de fiets gesprongen en had het meisje uit Schijndel onzedig betast. De man uit Reeuwijk is voor nader onderzoek de cel ingegaan.