2e persbericht van zondag 10 oktober

Eindhoven 10-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongeren gepakt na flink aantal vernieling

Zondagmorgen rond 5.20 uur zijn op het Stationsplein drie jongens van achttien uit Weert aangehouden. De drie waren betrapt door NS personeel toen ze bezig waren met vernielingen aan en rondom het spoor. Bij een bedrijf was een ruit ingegooid met een winkelkarretje. Bij de stationskapper waren drie ruiten ingegooid en bij een kantoor verderop waren twee ruiten vernield. Een invalidenwagentje was vernield en op het spoor gegooid. Een fiets werd tot tweemaal toe van een roltrap naar beneden gegooid en er werd een aanhanger tegen een bezemwagen geduwd. De drie Weertenaren zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Zondagmorgen om 3.30 uur is op de Stationsweg een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door politieagenten betrapt tijdens een drugsdeal. De fiets die hij bij zich had, een zwarte mountainbike, had de man eerder op de dag in Eindhoven gestolen. Ook was hij in het bezit van een grote tang en schroevendraaier. De man is ingesloten.

Eindhoven: Verkeersongeval

Zondagmorgen rond 5.30 uur is een 23-jarige Eindhovenaar ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Floraplein. De man kwam met zijn auto vanaf Leenderheide en raakte door nog onbekende oorzaak van de rijbaan. Zijn auto sloeg over de kop en kwam op de rijbaan terecht voor het verkeer richting Leenderheide. Daar kwam de auto in botsing met de auto van een 33-jarige Eindhovenaar. De 23-jarige Eindhovenaar is met een gebroken rug naar een ziekenhuis gebracht. Het andere slachtoffer liep snijwonden op aan zijn handen.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden

Zondag om 3.00 uur zijn in een horecazak op het Stratumseind twee 19-jarige inwoners van Veldhoven aangehouden. Ze waren in de zaak betrokken bij een ruzie waarbij een van hen een 20-jarige Eindhovenaar met een glas tegen zijn hoofd gooide. Het slachtoffer is met snijwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Zondag om 4.30 uur zijn op het Stratumseind een 30-jarige en een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze waren betrokken bij een vechtpartij waarbij de oudste met een mes dreigde. Gewaarschuwde politieagenten hielden de man direct aan. Zijn broer wilde de aanhouding voorkomen en werd daarom ook aangehouden. Waar de ruzie over ging is nog niet bekend.

Asten: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Zondag om 4.30 uur is in de Linieijzer in Asten een 19-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,3 gemeten. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. Er wordt bovendien proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Best: Inbraak

Zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Fabrieksweg in Best. De voordeur werd opengebroken. De inbrekers hebben een plasmascherm, de geluidsinstallatie en sieraden gestolen.

Geldrop: Inbraak kledingwinkel

Zondagmorgen rond 9.30 uur is ingebroken bij een kledingwinkel aan de Korte Kerkstraat. De glazen voordeur werd vernield. De inbrekers hebben geld en een nog onbekende hoeveelheid kleding gestolen.

Gemert: Geld en sieraden gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan het Heijtsveld in Gemert. Er werd een raam opengebroken. De inbrekers hebben geld en sieraden buit gemaakt.