Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst-flinke schade na aanrijding A325: Elstenaar aangehouden
Publicatiedatum: 10-10-2004

Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de A325 bij Elst is vrijdagavond flinke schade ontstaan. Een van de betrokken bestuurders, een 28-jarige Elstenaar, wordt ervan verdacht na de aanrijding op de vlucht te zijn geslagen. Hij is later door de politie aangehouden. Bij het ongeval was verder niemand gewond geraakt. Rond negen uur zou de Elstenaar volgens getuigen met hoge snelheid hebben gereden op het traject tussen Nijmegen en Arnhem. Een 46-jarige automobiliste uit Kleve zou op dat moment door een andere bestuurder worden ingehaald. De Elstenaar zou daarop in een poging een aanrijding te voorkomen aan het slingeren zijn geraakt. Daarbij zou hij de auto van de 46-jarige automobiliste hebben geraakt, die vervolgens zwaar beschadigd achter de vangrail tussen de struiken terechtkwam. De auto van de Elstenaar was verderop op de vluchtstrook eveneens met flinke schade tot stilstand gekomen. Gewaarschuwde agenten troffen kort na het ongeval geen bestuurder meer in de auto aan. Omdat er wat rookontwikkeling was bij de auto van de Elstenaar werd de brandweer gewaarschuwd. Tijdens de afhandeling van het ongeval zagen agenten later een man over de vluchtstrook aan komen lopen. Het bleek de 28-jarige Elstenaar te zijn die in eerste instantie verklaarde de bestuurder te zijn. De Elstenaar werd vervolgens aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten maar heeft later zijn verklaring weer herroepen. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Beide auto's zijn afgesleept voor technisch onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Didammer gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 10-10-2004

Een 48-jarige man uit Didam is vrijdag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zonegge in Zevenaar, pal voor het politiebureau. Het slachtoffer wilde rond kwart over negen in de ochtend met de fiets de rijbaan oversteken. Een naderende automobiliste, een 57-jarige vrouw uit Zevenaar, die vanaf de Zonegge 4 de Zonegge 1 op wilde rijden, zag de fietser vermoedelijk over het hoofd en verleende hem geen voorrang. De Didammer werd vervolgens aangereden en liep diverse schaafwonden op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - man gewond na val door lichtkoepel

Publicatiedatum: 10-10-2004

Een 42-jarige man uit Duiven is zaterdagochtend gewond geraakt bij een val door een lichtkoepel aan de Nieuweling in zijn woonplaats. De Duivenaar was rond kwart voor tien bezig de dakgoten schoon te maken op het dak van een gebouw. Daarbij was hij over een lichtkoepel gestapt. De koepel begaf het kennelijk, want de man zakte er doorheen en viel ongeveer twee meter naar beneden. Het slachtoffer is met rugletsel naar het ziekenhuis is Zevenaar gebracht. Aangezien er geen sprake was van bedrijfsmatige werkzaamheden is de Arbeidsinspectie niet ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - drankrijder rekent buiten de waard
Publicatiedatum: 10-10-2004

Een 33-jarige beschonken automobilist uit Westervoort heeft afgelopen vrijdagochtend flink buiten de waard gerekend. De man reed rond kwart voor elf in dronken toestand over de Dorpstraat in zijn woonplaats, parkeerde zijn auto en zwalkte naar een nabij gelegen café. In een zaaltje daar vlakbij bevonden zich enkele politieagenten voor een cursus die de Westervoorter vervolgens weer naar zijn auto zagen lopen. Toen de man aanstalten maakte om weer weg te rijden werd hij door een van de agenten aangehouden. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 2,28. Dat is bijna vierenhalf maal zoveel als is toegestaan. Voor de politie reden het rijbewijs van de Westervoorter in te vorderen. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht de man weer naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - jongeren opgepakt na vernielingen in Horsterpark
Publicatiedatum: 10-10-2004

Vier Duivense jongeren zijn zaterdagavond door de politie aangehouden op verdenking van vernielingen in het Horsterpark in hun woonplaats. Het viertal, twee jongens van dertien een veertien jarig meisje en een jongen van vijftien, werden door een getuige betrapt toen er vernielingen zouden worden aangericht aan de groenvoorziening. Drie verdachten konden door de getuige in de kraag worden gevat, de derde werd door gewaarschuwde agenten aangehouden. Het viertal is later na verhoor weer vrijgelaten en had zijn aandeel in de zaak bekend. De politie sluit niet uit dat er nog een vijfde verdachte in het spel is. De jongeren hang vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden