Politie Zaanstreek-waterland


Landelijke Politiedag 'opsporing' in regio Zaanstreek-Waterland goed bezocht

Ruim 1500 bezoekers bezochten zaterdag het hoofdbureau van de Politie Zaanstreek-Waterland tijdens de Landelijke Politiedag. Dit jaar stond het werk van de recherche en een aantal specialistische politietaken centraal. Vooral het werk van de technisch rechercheurs stond volop in de belangstelling. Het laboratorium van de Technische Recherche was voor de gelegenheid open voor het publiek. Ook kon men zich laten informeren over het werk van de zeden-, jeugd-, en Vreemdelingenpolitie. Buiten het hoofdbureau konden de voertuigen worden bekeken van de Verkeersongevallendienst en de milieupolitie.

13:34 08-OKT-04
loc.: ZAANDAM, JAGERSVELD / WORMERVEER, NOORDERSTRAAT

Sportvissers op de bon voor nachtvissen

Tijdens een visserijcontrole heeft de politie vijf van de zeven gecontroleerde sportvissers moeten beboeten. De vissers werden gecontroleerd op bezit en juist gebruik van de benodigde sportvisserijdocumenten.
De vijf sportvissers kregen een proces verbaal voor nachtvissen (wat na 31 augustus niet meer is toegestaan). Twee van hen kregen ook nog een proces verbaal voor vissen met drie hengels, terwijl twee maximaal is toegestaan.

17:08 08-OKT-04
loc.: LANDSMEER, KANAALDIJK / VAN BEEKSTRAAT /

Motorrijder haalt nat pak

Een 52-jarige motorrijder kwam vrijdagmiddag op de Kanaaldijk ten val, waarbij hij rechts van de weg in het water terecht kwam. Het ongeval gebeurde doordat de motorrijder niet op tijd kon stoppen toen de auto voor hem afremde om voorrang te verlenen aan een andere automobilist. De motorrijder moest uitwijken, slipte en kwam in de rechterberm terecht. Vervolgens belandde in het kanaal.
Zijn motor bleef op de kant hangen, maar raakte wel rondom beschadigd. De motorrijder bleef verder ongedeerd.

18:14 08-OKT-04
loc.: PURMEREND, SLOTERMEER

Vrouw aangehouden met vals busabonnement

De politie heeft een 45-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden nadat ze door een buschauffeur was betrapt op het tonen van een vals busabonnement. Bij nader onderzoek bleek de vrouw illegaal in Nederland te verblijven. Na verhoor is zij overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

01:33 09-OKT-04
loc.: LANDSMEER, SPORTLAAN

Politie houdt twee mannen aan voor mishandeling

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Amsterdammer en een 21-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 48-jarige man uit Amsterdam. De man werd op straat door een groepje jongemannen in elkaar geslagen. Het slachtoffer ligt met ernstig letsel, waaronder een dubbele beenbreuk, in het Boven IJ-ziekenhuis.
Eerder op de avond al zouden enkele mannen ruzie hebben gekregen met de 48-jarige man en hem hebben bedreigd. Getuigen zagen later die nacht hoe de man door een groep van 7 á 8 personen werd belaagd en belden de politie. Toegesnelde politieagenten konden enkele minuten later twee mannen aanhouden. Zij zijn in verzekering gesteld.
De auto van het slachtoffer werd even later op het Noordeinde op de kop in een sloot naast de weg gevonden. De politie heeft de auto veiliggesteld voor sporenonderzoek. Getuigen die hebben gezien hoe de auto te water is geraakt of die andere bijzonderheden kunnen melden omtrent deze zaak, worden verzocht te bellen met Politie Zaanstreek-Waterland, via 0900-8844.


18:49 08-OKT-04
loc.: ZAANDIJK, PRUNUSLAAN / PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Aanrijding op provinciale weg

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de provinciale weg raakten twee personen gewond. De 68-jarige vrouw en haar 75-jarige man uit Zaandam reden over de provinciale weg vanuit Zaandam richting Wormerveer. Zij haalden een bestelbusje in dat langzamer was gaan rijden om rechtsaf te slaan de Prunuslaan in. Vanuit de Prunuslaan wilde op dat moment een 35-jarige automobilist linksaf de provinciale weg op in de richting van Zaandam. Hij dacht dat de weg vrij was doordat de afslaande bestelbus hem het zicht ontnam. Hij reed de weg op, waar hij de botsing veroorzaakte.
De oudere echtpaar uit Zaandam werd met nekklachten per ambulance naar het Zaans Medisch Centrum vervoerd.

19:53 08-OKT-04
loc.: ZAANDIJK, KOPERSLAGERSTRAAT
Jongen aangehouden op afgesloten schoolterrein
Een 16-jarige jongen werd aangehouden omdat hij zich op een afgesloten schoolterrein bevond.
De politie kwam ter plaatse na een buurtbewoner had gemeld glasgerinkel te hebben gehoord op het schoolplein. De agenten troffen tien jongeren aan. Een van hen gaf een grote mond en maakte een slaande beweging, waarop hij werd aangehouden. Hij werd na verhoor opgehaald door zijn moeder, die akkoord ging met verdere afhandeling door bureau Halt.

01:07 09-OKT-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Man aangehouden voor huisvredebreuk in café
De politie heeft een 24-jarige man uit Edam aangehouden voor huisvredebreuk in één van de cafés op de Dam. De man gedroeg zich binnen vervelend. Hij werd door de portiers op straat gezet nadat hem diverse keren was verzocht het pand te verlaten en hij daaraan geen gehoor gaf. De man werd ingesloten.

02:00 09-OKT-04
loc.: ZAANDAM, WAAL
Dronken man vernielt auto
De politie heeft een 19-jarige Zaandammer aangehouden voor het vernielen van een auto. De Zaandammer was thuis bij een van zijn vrienden een feestje aan het vieren. Hij dronk daarbij te veel alcohol. Eerder die nacht waren agenten ook al ter plaatse gekomen omdat de man zich vervelend gedroeg. Nu was de man door vrienden mee naar buiten genomen om af te koelen. Hij vernielde een ruitje van een geparkeerde auto. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij toonde zondagochtend spijt en verklaarde de schade te zullen betalen.


02:10 09-OKT-04
loc.: PURMEREND, CHURCHILLLAAN
Graffitispuiter aangehouden voor bekladden boom en bankje
De politie heeft een 17-jarige graffitispuiter uit Purmerend aangehouden. De agenten reden over de Churchillaan toen zij zagen dat de jongen - in gezelschap van een andere jongen - met een spuitbus een boom aan het bewerken was met verf. Ter plaatse bleek dat ook een bankje was bewerkt met verf. De jongen ontkent dat hij verf aan het spuiten was en beweert dat hij stond te plassen. Na verhoor werd de jongen in vrijheid gesteld. Justitie handelt de zaak verder af.


16:14 09-OKT-04
loc.: KWADIJK, REINOUD VAN BREDERODESTR

Agressie tijdens voetbalwedstrijd leidt tot aanhouding speler

De politie heeft een 24-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd één van de tegenspelers, een 23-jarige man uit Zwaag, een vuistslag heeft gegeven. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
De wedstrijd tussen Hollandia (Hoorn) en Kwadijk was door de scheidsrechter zeven minuten voor het einde beëindigd vanwege ongeregeldheden in het veld. De onenigheid tussen bovengenoemde spelers was één van de aanleidingen. Uit de verklaringen van beide mannen blijkt dat tijdens de wedstrijd sprake was van gesar over en weer. De verdachte verklaarde spijt te hebben van zijn gedrag.


23:12 09-OKT-04
loc.: KROMMENIE, PADLAAN

Politiewijkpost beschadigd door vuurwerkbom

Nog onbekende daders hebben zaterdagavond een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht bij de politiewijkpost in Krommenie. De vuurwerkbom was tegen de gevel gegooid en ontplofte op de stoep, waardoor vier ramen zijn vernield en de gevel beschadigd is geraakt.
Een getuige zag kort na de ontploffing drie jongens van 17 á 18 jaar in donkere kleding wegfietsen in de richting van Wormerveer. Eén van hen had een Noordafrikaans uiterlijk, had kort haar aan de zijkant en iets langer haar bovenop het hoofd. In de omgeving hielden agenten vervolgens twee groepjes jongeren staande. Hun eventuele betrokkenheid bij de ontploffing wordt onderzocht.
De technische recherche heeft sporen veiliggesteld. De hersteldienst van de gemeente heeft de ramen afgedicht.


05:38 10-OKT-04
loc.: ZAANDAM, A7

Eenzijdig aanrijding door epileptische aanval

Bij een eenzijdige aanrijding op de A7 -tussen het zijn twee van de drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Een man en een vrouw raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. De man werd met onbekend letsel per ambulance naar het AMC gebracht. De vrouw met neurologisch letsel naar het VU-ziekenhuis. De derde vrouw bleef ongedeerd.
De bestuurder, een 27-jarige man uit Apeldoorn, kreeg ter hoogte van het Texaco benzinestation een epileptische aanval en verloor daardoor de controle over zijn voertuig. Zijn 24-jarige vriendin die naast hem zat heeft nog geprobeerd met de handrem de auto af te remmen, maar zij kon niet voorkomen dat de auto een paal raakte. Het voertuig kwam vervolgens naast de paal tot stilstand.

12:38 10-OKT-04
loc.: WESTZAAN, MIDDEL

Man valt door wegglijden ladder

Een 44-jarige man uit Westzaan raakte gewond toen hij tijdens schilderwerk aan zijn woning met ladder en al viel. Hij was bezig zijn dakkapel te schilderen toen de ladder waarop hij stond weggleed. De man viel met zijn hoofd op de grond en raakte even buiten kennis. De GGD en de traumaheli kwamen ter plaatse. De man werd per ambulance met been- en aangezichtsletsel naar het VU-ziekenhuis vervoerd.


---- --