Politie Zuid-Holland-Zuid

10/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10-10-2004 - Persberichten district II

KOPSTOOT
SLIEDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is op 9 oktober op de Kerkbuurt aangehouden. Hij zou kort daarvoor in een horecagelegenheid in dezelfde straat een 30-jarige portier uit Dordrecht een kopstoot hebben gegeven. De 19-jarige gedroeg zich vervelend, waarop de portier hem de zaak uit wilde werken. Agenten hielden hem ter plaatse aan. Het is niet bekend of de portier verwondingen heeft opgelopen, maar hij kon na de aanhouding van de verdachte zijn werk hervatten. De 19-jarige heeft de nacht in de cel doorgebracht.

INBREKERSGEREEDSCHAPPEN
GORINCHEM Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 9 oktober op de Flank aangehouden. Agenten voerden bij hem een routinecontrole uit en vonden in zijn inbrekersgereedschappen, twee autoradiofrontjes en een autoradio-afstandsbediening. De auto van de verdachte bevatte zelf geen autoradio. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
GORINCHEM Een 30-jarige automobilist uit Den Haag is op 9 oktober op de autosnelweg A27 aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van zes uren. Een 32-jarige automobilist uit Gorinchem is op 10 oktober op de Hoekenstraat aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van vijfn uur.
BLESKENSGRAAF - Een 40-jarige man uit Molenaarsgraaf reed op 9 oktober met teveel alcohol op de Hofwegen. Hij mocht vier uur niet meer rijden.
ALBLASSERDAM Op de Helling bleek een 56-jarige man uit Papendrecht op 9 oktober teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Een 30-jarige man uit Alblasserdam werd daar ook gecontroleerd: hij mocht twee uur niet rijden. Op de Edisonweg blies een 44-jarige man uit Alblasserdam boven de streep. Resultaat: vijf uur niet rijden.

SLIEDRECHT Een 34-jarige man uit IJsselstein (Utr.) werd op 10 oktober op de Stationsweg aan een controle onderworpen. Hij mocht drie uur niet de weg op. Op de Baanhoek liep op 10 oktober een 30-jarige man uit Papendrecht tegen de lamp: twee uur niet rijden

KAAKSLAG
GORINCHEM Een 48-jarige man uit Gorinchem is op 9 oktober op de Johan van Egmondstraat aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou eerder die dag een 58-jarige man uit Gorinchem op de Jacob van Gaasbeekstraat een kaakslag hebben gegeven. De twee zijn bekenden van elkaar en hadden al langer onenigheid.

DRONKEN EN LASTIG
SLIEDRECHT Een 16-jarige jongen, een 17-jarige jongen, een 19-jarige man (allen uit Sliedrecht), een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen (beiden uit Papendrecht) zijn op 9 oktober in het centrum van Sliedrecht aangehouden (de 16-jarige jongen op de Jan Steenstraat, de overigen op de Kerkbuurt). Ze vormden een groepje en waren dronken, scholden agenten behoorlijk uit en maakten hun het werk praktisch onmogelijk. Na diverse waarschuwingen werd de 16-jarige jongen aangehouden, waarop de overigen zo mogelijk nóg lastiger werden. Ze werden na meerdere waarschuwingen eveneens aangehouden en ingesloten.

AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Op de Bagijnenwal is op 10 oktober een 18-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Agenten zagen hem met twee onbekenden bij een auto wegrennen. De auto bleek opengebroken. Van de drie personen kon alleen de 18-jarige worden achterhaald. Hij werd ingesloten en is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

GESLAGEN
PAPENDRECHT Een 31-jarige man uit Papendrecht is op 10 oktober op de Stellingmolen geslagen. Hij liep in een groepje met acht anderen, toen uit een ander groepje van drie mensen één man naar voren kwam en het slachtoffer begon uit te schelden. Toen de 31-jarige terugschold werd hij geslagen. Ook de twee anderen uit het groepje van drie zouden geslagen hebben. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. De politie onderzoekt de zaak.

MES
PAPENDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 10 oktober een 15-jarige jongen uit Papendrecht op het politiebureau aan de Poldermolen aangehouden. Hij pestte al langere tijd een 17-jarige meisje vanwege het feit dat ze een ziekte heeft. Dat gebeurde op 9 oktober opnieuw, waarop het meisje het beu werd en hem erop aansprak. De jongen bleef treiteren waarna het meisje hem met de vlakke hand een klap in zijn gezicht gaf. Daarop gaf de jongen haar een trap in haar maag, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde haar. Het meisje wist daarop weg te lopen. De verdachte meldde zich vrijwillig op het bureau waar hij na verhoor in vrijheid is gesteld.

GETUIGEN GEZOCHT
LEERDAM De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van een woordenwisseling die zich op 9 oktober tussen 08.00 en 08.10 voordeed op de Tiendweg. Een 19-jarige automobilist uit Leerdam moest naar eigen zeggen remmen, toen een automobilist vóór hem plots stopte. Deze man, een 49-jarige Leerdammer, stapte uit en sprak de 19-jarige aan op zijn weggedrag. Volgens de 19-jarige zou de automobilist hem in zijn gezicht geslagen hebben en een deuk in zijn auto hebben geschopt. De 49-jarige verklaarde dat het bij een woordenwisseling is gebleven dat hij niet geslagen en geschopt heeft.
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van dit incident en vraagt hun contact te bellen naar telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar GPF Leerdam.