Politie Zuid-Holland-Zuid

10/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

10-10-2004 - Persberichten district I

POLITIE HOUDT MAN AAN
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 8 oktober op de Ten Katestraat een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zou een 15-jarig meisje in een woning aan de Ten Katestraat hebben geschopt en haar met haar hoofd tegen een tafel hebben geslagen. Ook bedreigde hij haar. De twee hadden ruzie met elkaar. De gewaarschuwde politie hield de man voor de woning aan. Hij is in verzekering gesteld. Op het politiebureau bleek dat de man nog vier maanden gevangenisstraf had open staan wat betekent dat hij voorlopig binnen vier muren blijft.

PEUK
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht is op 8 oktober op de Voorstraat aangehouden. Hij gooide zonder reden een brandende peuk tegen het gezicht van een agente. De man stond op straat voor een restaurant en maakte zwaaiende bewegingen met zijn armen. Hij bleek behoorlijk dronken. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Een alcoholcontrole op de Karel Doormanlaan en de Brugweg leverde de volgende vangst op. Een 34-jarige automobilist uit Breda kreeg een rijverbod van twee uur, een 28-jarige automobilist uit Dordrecht kreeg een rijverbod van drie uur, een 47-jarige automobiliste uit Zwijndrecht kreeg een rijverbod van een uur, een 57-jarige automobilist uit Rotterdam kreeg een rijverbod van zes uur, een 34-jarige automobilist uit Breda kreeg een rijverbod van twee uur, een 74-jarige automobilist uit Zwijndrecht kreeg een rijverbod van twee uur. Een 20-jarige automobilist uit Rotterdam kreeg een rijverbod van twee uur, een 54-jarige automobilist kreeg een rijverbod van een uur en een 47-jarige man uit Dordrecht kreeg een rijverbod van zeven uur, een 40-jarige Zwijndrechtenaar kreeg een rijverbod van een uur. DORDRECHT Een 35-jarige fietser is op 9 oktober op de Zuidendijk aangehouden. Hij bleek zoveel op te hebben dat hij een rijverbod van zeven uren kreeg.
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 20-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 8 oktober op de Antoniuslaan aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van drie uur. Een 20-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 9 oktober op de Burg. Keijzerweg aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van vijf uur.
Dordrecht Een 25-jarige bromfietser uit Dordrecht is op 10 oktober op de Celebesstraat aangehouden. Een kwartier eerder was hem op de Havenstraat een ademtest afgenomen, waarbij hem de waarschuwing werd gegeven niet met zijn bromfiets te gaan rijden, omdat de test uitwees dat hij teveel ophad. Dat deed hij dus toch.
ZWIJNDRECHT Een 26-jarige man uit Rotterdam blies op 10 oktober zodanig boven de streep dat hij een rij-ontzegging van zeven uren kreeg en zijn rijbewijs kon inleveren. Hij werd op de Anthoni van Leeuwenhoekstraat gecontroleerd. Hij trok zich niet veel van de ontzegging aan, want een halfuurtje na zijn in vrijheidstelling werd hij rijdend in zijn auto gezien en op de autosnelweg A16 aangehouden. DORDRECHT Een 41-jarige man uit Waalwijk kon op 10 oktober op de A16 zijn rijbewijs inleveren. Hij blies zo ruim boven de streep dat hij acht uur niet mocht rijden.

MISHANDELING
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is op 9 oktober op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht een paar uur eerder, op 8 oktober, zijn 31-jarige vriendin met de dood te hebben bedreigd, haar te hebben geslagen en haar keel te hebben dichtgeknepen. Ook zou hij haar 12-jarige dochter met de dood hebben bedreigd en met een mes gedreigd hebben. Dit gebeurde in een woning aan de Troelstraweg. Na zijn acties verliet de man de woning en sloot deze af, waardoor de slachtoffers niet meer weg konden. Ter plaatste gekomen agenten forceerden met toestemming van de vrouw de voordeur om haar en haar dochter te bevrijden. De man is in verzekering gesteld.

MANNEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 18-jarige man uit Dordrecht is op 9 oktober omstreeks 02.30 uur op de Rietlaan aangehouden. Hij zat in een auto die met gedoofde lichten bij een bouwterrein stond geparkeerd. Het terrein was afgesloten met een toegangshek dat open was gebroken. Op het terrein werd een stukgeknipte ketting met slot gevonden. De man kon geen aannemelijke verklaring voor zijn aanwezigheid geven. Op het terrein was tevens een inbraakalarm afgegaan. De man is in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek dat zich op het terrein wellicht nog twee mannen zouden bevinden. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Dordrecht, is op 9 oktober op de Rijksstraatweg in Dordrecht aangehouden en in verzekering gesteld. Op dezelfde dag is ook een tweede 17-jarige jongen uit Dordrecht op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden, waar hij zich vrijwillig meldde. De politie heeft de zaak in onderzoek

VERKEERSONGEVAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets op de Nijverheidsweg is een 46-jarige bromfietser uit Ridderkerk gewond geraakt. Vermoedelijk zag de 72-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht de tegemoetkomende 46-jarige over het hoofd toen hij wilde afslaan. De bromfietser liep een gebroken been op en moet geopereerd worden. De bromfiets raakte zwaarbeschadigd; de auto liep deuken aan de voorzijde op.

AANRIJDING MET AANHOUDING
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is op 9 oktober op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou een paar uur eerder op de Brouwersdijk een 33-jarige plaatsgenoot opzettelijk met zijn auto hebben aangereden. De 27-jarige liep daarbij een op meerdere plaatsen gebroken scheenbeen op. De twee hebben al jaren ruzie met elkaar. De 27-jarige is in verzekering gesteld.

WINKELDIEFJES AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 13-jarige en een 14-jarige jongen, beiden uit Dordrecht, zijn op 9 oktober door de bedrijfsrecherche van een supermarkt aan het P.A. de Kokplein aangehouden. Ze zouden een zak snoep hebben opengemaakt en er uit hebben gegeten zonder te betalen. De 13-jarige had ook een pakje sigaretten niet afgerekend. Ze zijn na gehoord te zijn in vrijheid gesteld.