Politie Zuid-Holland-Zuid

10/10 Hoeksche Waard

10-10-2004 - Persberichten district III

VERKEERSONGEVALLEN OP A29
Op de autosnelweg A29 hebben op vrijdagmiddag 8 oktober binnen een uur drie aanrijdingen plaatsgevonden.
NUMANSDORP Bij een aanrijding tussen een motorfiets en een personenauto is de bestuurder van het eerste voertuig gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op 8 oktober op de autosnelweg A29 ter hoogte van Numansdorp. De automobilist, een 44-jarige man uit Roosendaal, moest afremmen en uitwijken voor een vóór hem rijdende remmende vrachtwagen. De erachter rijdende motorfietser, een 53-jarige man uit Sommelsdijk, reed tegen de achterbumper van de automobilist op. Hij is per ambulance met pijn in schouder en arm naar het ziekenhuis vervoerd.
KLAASWAAL Bij aan aanrijding tussen twee personenautos op 8 oktober op de autosnelweg A29 ter hoogte van Klaaswaal zijn vijf mensen gewond geraakt. Vermoedelijk zag een 30-jarige man uit Rotterdam, met naast hem in de auto een 30-jarige plaatsgenoot, te laat dat autos vóór hem in de file stonden. Hij botste tegen een personenauto met daarin een 40-jarige vrouw, een 13-jarige jongen en een 9-jarige jongen, allen uit Putte. De Rotterdammers zijn door de brandweer uit hun auto geknipt. Een traumahelikopter kwam ter plaats om assistentie te verlenen. Alle betrokkenen zijn naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Ze waren allen aanspreekbaar. De afdeling Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doet onderzoek. KLAASWAAL Bij een verkeersongeval tussen twee vrachtwagens, een bus en een personenauto op de A29 is op 8 oktober een gewonde gevallen. De buschauffeur, een 63-jarige man uit Oud-Alblas moest remmen en stoppen voor een file. Achter hem wist een 55-jarige man uit Ottoland mijn zijn vrachtwagen tijd te stoppen. Dat geldt ook voor een 32-jarige automobilist uit Sint Philipsland; ook hij wist tijdig achter de vrachtwagen te stoppen, maar zag achter zich nog een vrachtwagen snel naderen. De 32-jarige nam geen risico en reed snel de vluchtstrook op. De vrachtwagen, bestuurd door een 34-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn, wist niet meer tijdig te stoppen en botste tegen de vrachtwagen van de 55-jarige. De 34-jarige raakte bekneld en liep vermoedelijk een gebroken been op. Personeel van de traumahelikopter dat voor een andere aanrijding ter plaatse kwam verleende assistentie.

KIND GEWOND BIJ AANRIJDING
PIERSHIL Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto op de kruising Buitenom-Sluisjesdijk zijn op 9 oktober twee gewonden gevallen. Vermoedelijk zag een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit s-Gravendeel een 31-jarige automobiliste en haar 1,5 jaar oud zoontje uit Piershil over het hoofd waarop de aanrijding volgde. De vrouw klaagde over pijn aan haar rug en het zoontje liep een hoofdwond op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is onbekend.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN
NUMANSDORP Een 14-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op 9 oktober door een personeelslid van een supermarkt aangehouden. Dit gebeurde op de Leeuwerikstraat. Hij zou uit een supermarkt aan de Wethouder van der Veldenweg twee repen chocola en een flesje frisdrank hebben gestolen. Winkelpersoneel betrapte hem en een personeelslid kon hem na een achtervolging aanhouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

MES
OUD-BEIJERLAND Twee mannen van 18 en 20 jaar, beiden uit Oud-Beijerland, zijn op 9 oktober op de Beneden Molendijk aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de 20-jarige een groot mes bij zich droeg. Bij zijn aanhouding verklaarde hij dat zijn vriend, de 18-jarige de eigenaar was van het verboden wapen, waarop deze eveneens werd aangehouden. Het mes is in beslaggenomen en de twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

BEDRIJFSINBRAAK
MAASDAM Bij een inbraak in een bedrijf aan de Lageweg is op 10 oktober een laptop gestolen. Onbekenden vernielden een raam en een deur. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.