Politie Gelderland-Midden

Ede - Edenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 10-10-2004

De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige Edenaar in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 38-jarige vriendin te hebben geslagen en bij de keel te hebben gegrepen. Problemen in de relationele sfeer zouden zo hoog zijn opgelopen dat het uitdraaide op een handgemeen. Het slachtoffer had daarbij kans gezien zelf de politie te waarschuwen. De schermutseling had in de woning van het stel plaatsgevonden in bijzijn van twee minderjarige kinderen. De Edenaar werd vervolgens door de gewaarschuwde agenten in zijn woning aangehouden. Hij is na verhoor weer vrijgelaten en had een gedeeltelijk bekennende verklaring afgelegd. In overleg met justitie kreeg de Edenaar een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - ramkraak bij Lunterse winkel

Publicatiedatum: 10-10-2004

Een winkel aan de Dorpsstraat in Lunteren is zondagochtend vroeg getroffen door een ramkraak. Onbekenden reden rond vier uur met een auto de gevel van de zaak binnen en wisten in korte tijd cosmetica-artikelen buit te maken. De politie heeft kort na de melding nog vergeefs gezocht in de omgeving maar de daders niet meer aangetroffen. De gevel van de zaak liep aanzienlijke schade op. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. U kunt met informatie terecht op telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - stuntende drankrijder loopt tegen de lamp
Publicatiedatum: 10-10-2004

Een 24-jarige automobilist uit Barneveld is in de nacht van zaterdag op zondag in Lunteren aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man trok rond half twee de aandacht van surveillerende agenten door al rondjes draaiend de kruising van de Dorpsstraat en de Postweg op te rijden. Dat ging op een gegeven moment zo hard dat hij een stoeprand raakte en een spoor van vonken trok. De agenten zetten de Barnevelder aan de kant en roken alcohol. In het politiebureau moest hij de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een promillage gemeten van 1,22. Dat is ruim tweemaal zoveel als is toegestaan. Met een proces-verbaal en een rijverbod op zak mocht de Barnevelder later naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger opgepakt na ruzie

Publicatiedatum: 10-10-2004

De politie heeft zaterdagavond op de Churchillweg in zijn woonplaats een 26-jarige Wageninger opgepakt na een kennelijk uit de hand gelopen ruzie. De man wordt verdacht van mishandeling, vernieling en bedreiging. Bovendien was hij in kennelijke staat van dronkenschap en moest hij eerst ter ontnuchtering worden ingesloten. De Wageninger zou na een huiselijke ruzie op de Berkenlaan de huisdeur van een woning vernield hebben. Later zou hij op de Churchillweg een 16-jarige Wageninger zonder aanleiding hebben geslagen en enkele andere voorbijgangers bedreigd. Agenten zagen kort nadat de eerste melding gedaan was de 26-jarige verdachte over de Churchillweg lopen en hielden hem aan. Daarbij verzette de Wageninger zich. Ook liet hij zich beledigend uit naar de agenten. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had alle aantijgingen bekend. In overleg met justitie is de Wageninger gedagvaard voor de mishandeling en twee bedreigingen. Daarnaast wordt hem verzet tegen zijn aanhouding ten laste gelegd en het beledigen van de agenten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---