Politie Zeeland


W-9728-2004 Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

Op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen is zaterdagavond rond 20.15 uur een 34-jarige man uit Roosendaal aangehouden.
De man was kort daarvoor op dezelfde weg met zijn auto tegen een roodlicht paal van de Nederlandse Spoorwegen gereden en vervolgens weggelopen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd de man met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.


O-9729-2004 Bromfietser ten val

Een 42-jarige man uit Yerseke is zaterdagavond rond 20.45 uur op de Postweg in zijn woonplaats met zijn brommer ten val gekomen.

Een 43-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle die bij hem achterop zat, raakte hierbij licht gewond aan haar voet. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat de 42-jarige bromfietser ruim 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur en een proces-verbaal.


O-9730-2004 Kapellenaar rijdt auto total loss
Een 19-jarige man uit Kapelle heeft zaterdagavond rond 22.00 uur zijn auto total loss gereden.
De man reed over de Bredeweg in Kloetinge toen hij in een bocht de controle over zijn auto verloor en aan de linkerzijde van de weg in een sloot tot stilstand kwam. De bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto is echter total loss.


W-9731-2004 Rijden tijdens rijverbod
Op de Nieuwlandseweg in Middelburg is zondag rond 00.00 uur een 35-jarige Middelburgse automobilist aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod.
De man was zaterdagavond rond 22.45 uur bij een alcoholcontrole op de Kanaalweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg toen een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Toen agenten hem even later weer zagen rijden in zijn auto, kreeg hij een stopteken. De man leverde gelijk zijn autosleutels in waarna zijn auto bij het politiebureau werd gestald om te voorkomen dat de man weer achter het stuur zou plaatsnemen tijdens zijn rijverbod. Wel werd opnieuw proces-verbaal opgemaakt.


Z-9732-2004 Hardrijder krijgt boete
In Terneuzen is zaterdag rond 23.55 uur een 31-jarige Franse automobilist bekeurd voor te hard rijden.
Hij reed over de Guido Gezellestraat met een snelheid van 89 km terwijl ter plaatse 50 km is toegestaan. Hij kreeg hiervoor een boete van 240 euro.