Politie Gelderland-Midden

Nijkerk - vijf jongeren opgepakt na mishandeling jongen (13)
Publicatiedatum: 10-10-2004

Dankzij kordaat optreden van een getuige heeft de politie in Nijkerk vrijdagmiddag vijf jongeren kunnen aanhouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. De jongeren, variërend in leeftijd van twaalf tot en met veertien jaar en afkomstig uit Zeewolde en Nijkerk, worden ervan verdacht een dertienjarige Zeewoldenaar te hebben geschopt, geduwd en geslagen. De getuige, een 40-jarige man, greep in en wist vier verdachten in de kraag te vatten. Een van hen had weten te ontkomen. Het slachtoffer had hij op de bus naar huis gezet. Gewaarschuwde agenten namen de vier verdachten mee en wisten later de vijfde verdachte te traceren en aan te houden. Ook het slachtoffer kon worden achterhaald. Zowel slachtoffer als verdachten bleken elkaar van school te kennen. Volgens de lezing van het slachtoffer zou er zonder aanleiding geslagen zijn. De jongen heeft later aangifte gedaan maar bleek niet gewond. De vijf verdachten zijn allen na verhoor weer vrijgelaten. Zij hadden hun aandeel in de zaak bekend. Justitie beraadt zich verder over het lot van de jeugdige verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - auto over de kop: bestuurder bekneld
Publicatiedatum: 10-10-2004

Een achttienjarige automobilist uit Wekerom is zaterdagavond bekneld en gewond geraakt nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen op de Meulunterseweg in Lunteren. De man wordt er tevens van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Het ongeval gebeurde rond kwart over zeven. Uit een eerste onderzoek van de politie bleek dat de Wekerommer geprobeerd heeft in een flauwe bocht een andere automobilist in te halen. Daarbij verloor hij vermoedelijk de macht over het stuur, ramde vervolgens een hekwerk en sloeg enkele malen over de kop, waarna hij in een weiland tot stilstand kwam. De auto van de Wekerommer raakte zwaar beschadigd en de bestuurder bekneld. Hij is door de brandweer en GGD uit het wrak bevrijd en met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hadden alcohol bij de man geroken en hebben een bloedproef laten afnemen. Het rijbewijs van de Wekerommer is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - rijbewijs ingevorderd na verkeersongeval

Publicatiedatum: 10-10-2004

De politie heeft zaterdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige vrouw uit Ede nadat ze bij een verkeersongeval in haar woonplaats betrokken was geraakt. Het ongeval gebeurde rond tien uur op de Frankeneng in Ede. De vrouw wordt gevaarlijk rijgedrag verweten, waardoor in totaal vier auto's schade opliepen. Een van de andere betrokken bestuurders, een 19-jarige Edenaar, liep daarbij verwondingen op aan zijn hand maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Aan de hand van verklaringen van betrokkenen en sporen op het wegdek vermoedt de politie dat de 32-jarige Edese vanuit stilstand aan de rechterzijde van de weg naar links de rijbaan is opgereden. Daarbij zou ze een achterop komende auto, bestuurd door de 19-jarige Edenaar, over het hoofd hebben gezien. Ondanks krachtig remmen kon de 19-jarige een aanrijding niet voorkomen en botste tegen de auto van de vrouw. Als gevolg daarvan werd de 19-jarige met zijn auto naar de linkerzijde van de weg geslingerd, sloeg gedeeltelijk over de kop en botste vervolgens tegen een tegenligger, een 31-jarige vrouw uit Ede. Ook een geparkeerd staande auto van een 54-jarige vrouw uit Ede liep daarbij schade op. De overige betrokkenen waren met de schrik vrij gekomen. De auto van de 19-jarige Edenaar had zoveel schade opgelopen dat het kentekenbewijs is ingenomen. In totaal drie auto's moesten worden afgesleept. De politie doet nog nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Van drankgebruik is in elk geval niet gebleken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - politie onderzoekt tasjesroof

Publicatiedatum: 10-10-2004

Een 26-jarige vrouw uit Ede is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een tasjesroof op de Hogerhorst in haar woonplaats. Bij de tasjesroof is geen geweld gebruikt; het slachtoffer bleef ongedeerd. Kort nadat het voorval bij de politie gemeld was hielden agenten op de Stoutenburg drie jongens aan als verdachte. Zij bleken in eerste instantie wel aan het opgegeven signalement te voldoen. Nader onderzoek leerde dat ze niets met de tasjesroof van doen konden hebben gehad. De jongens zijn daarop weer vrijgelaten. Volgens het slachtoffer zouden rond half één drie jongens in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar op de fiets kans hebben gezien haar handtas uit haar fietstas te pakken. Het zou gaan om jongens met een getinte huidskleur. De politie doet bij haar onderzoek een beroep op getuigen. Zij die iets van het voorval gezien hebben of over meer informatie beschikken worden verzocht te bellen met 0900-8844, maar men kan ook terecht in het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---