Ingezonden persbericht


Alkmaar, 10 oktober 2004

Alkmaarse erepenning voor Marco Borsato

Marco Borsato heeft zaterdagavond 9 oktober 2004 uit handen van burgemeester Marie van Rossen de penning van verdienste voor de stad Alkmaar gekregen. Dat gebeurde tijdens het concert dat Borsato gaf op de Alkmaarse Drafbaan, als slotevenement van Alkmaar 750 Jaar.

Marco Borsato, geboren in 1966 te Alkmaar, ontving de erepenning in zilver om "zijn grote uitstraling en zijn bijzondere verdiensten voor de stad Alkmaar", aldus de bijbehorende oorkonde.

Met zijn anderhalf uur lange optreden bezorgde Marco Borsato zo'n 45.000 Alkmaarders een onvergetelijke avond, die vlekkeloos en zonder enig incident verliep. Veruit de meeste concertgangers hadden ervoor gekozen te voet of op de fiets te komen. Ook maakten zo'n vijfduizend Alkmaarders gebruik van de speciale buspendel vanaf Alkmaar-Noord.

De luid meezingende Alkmaarders zagen zich getrakteerd op twintig songs van Borsato, die tijdens een toegift van nog eens twee nummers met een omvangrijke stadsvlag zwaaide. Het optreden was een cadeau van Marco Borsato aan zijn jubilerende stad.



Ingezonden persbericht