Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 oktober 2004

Man op dak

Man zwaait met bijl en klimt op dak

Enter

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 07.21uur werd gemeld dat een man in Enter in zijn ouderlijk huis met een bijl rondliep. Ter plaatse troffen de dienstdoende rechercheurs een 38-jarige man bovenaan de trap aan, met een bijl in de handen. Ondanks herhaaldelijk verzoek en pogingen de man naar beneden te krijgen, weigerde deze. Hij gooide voorwerpen naar beneden om te verhinderen dat agenten hem kwamen halen. Daarna verscheen de man op het balkon, waar hij wederom met voorwerpen dreigde te gooien. In een poging het verzet van de man te breken, maakte de politie enkele keren gebruik van pepperspray. Dit had echter weinig effect. Ten lange leste klom de man via het dakkapel aan de achterzijde van de woning het dak op. Ook hier bleek iedere poging de man naar beneden te krijgen vruchteloos. In de nok, op circa meter een meter verwijderd van het einde van het dank, viel de man op zeker moment in slaap. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer kon de 38-jarige uiteindelijk van het dak worden gehaald waarna hij werd overgebracht naar het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo. (bps 04-124814)

Vernielingen a/u auto

Oplettende burger vat daders in de kraag

Almelo

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 23.25 uur meldde een 41-jarige Almeloer dat hij een knaap had aangehouden die met drie anderen betrokken zou zijn bij vernieling van diverse autospiegels. De man zat thuis toen hij vier knapen voorbij zag fietsen. Hij zag dat enkele spiegels van geparkeerde auto's werd getrapt. De man stapte vervolgens in zijn auto, reed het viertal achterna en wist een 13-jarige Almeloer aan te houden. Later konden de drie overige verdachten, twee 13 jarigen en een 14-jarige, allen afkomstig uit Almelo ook worden aangehouden. Drie van de vier verdachten hebben inmiddels bekend zo'n 15 buitenspiegels te hebben vernield aan de Parallelweg en de Ambtstraat in Almelo. (bps 04-125235)

Woning beschoten

Kogel treft woning, geen gewonden

Losser

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober werd een woning aan de Oldenzaalsestraat getroffen door een kogel. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De kogel is vermoedelijk vanaf de straat afgeschoten, uit de omgeving van de rotonde Pastoor Schaafsplein. De politie stelt een onderzoek in. (bps 04-125321)

Controle gedragsregels verkeer

Hinderlijk rijgedrag leidt tot hennenkwekerij

Hengelo

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 18.15 uur werd een grote hoeveelheid hennep aangetroffen in de kofferbak van een auto aan de Korteaerstraat te Hengelo. Rapporteurs bemerkten een sterke hennepgeur toen zij een 22-jarige bestuurder uit Almelo wegens hinderlijk rijgedrag een proces verbaal wilden aanzeggen. Ook de auto riekte naar hennep. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. In de woning van de verdachte aan de Duindoornstraat in Almelo werd later een kwekerij aangetroffen en een grote hoeveelheid hennepafval. De benodigde stroom werd illegaal afgetapt. De man is in verzekering gesteld. (bps 04125180)

Diefstal uit winkel

Twee mannen doen greep uit kassa

Markelo

Op vrijdagavond 8 oktober omstreeks 19.22 uur wordt een overval gemeld bij een winkel aan het Kerkplein in Markelo. Ter plaatse bleek het te gaan om twee mannen, waarvan de ene een greep had gedaan uit de kassa. Het tweetal is daarna met een onbekend bedrag weggelopen in de richting van de kerk. Van het tweetal ontbreekt op dit moment elk spoor. De twee mannen zijn beiden tussen de 25 en 30 jaar oud en hebben een donkere huidskleur. De dader is ongeveer 1.70-1.80m lang, heeft een normaal postuur en droeg een lichtblauwe trainingspak. De tweede man is circa 1.90m, heeft een stevig postuur, zwart kort haar en droeg een trainingspak met rood/witte stukken op de jas. (bps: 04-125185)

Rijden onder invloed

Man belandt met auto in de sloot

Markelo

Op vrijdag 8 oktober om 06.55 uur werd een eenzijdige aanrijding gemeld op de Twikkelerweg in Markelo. Ter hoogte van de kruising met de Meenweg troffen rapporteurs een 41-jarige automobilist uit Lochem aan die met zijn auto in de sloot lag. Er was geen persoonlijk letsel. De man riekte naar inwendig gebruik van alcohol. Hij blies 1,2 promille. Hiervoor werd proces verbaal opgemaakt. Tevens ontving de man een bekeuring omdat zijn auto niet verzekerd was. (bps 04-124788)


---- --
Persberichten Politie Twente 10 oktober 2004

Marita van Loon: 053-4555588

Inbraak

Twee personen aangehouden wegens inbraak in winkelpand

Hengelo

Naar aanleiding van een inbraak via het dak in een winkelpand aan de Willem de Merodestraat in Hengelo op zaterdag 9 oktober tussen 21.00 en 23.59 uur, zijn op zondagochtend 10 oktober rond 01.15 uur twee mannen aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Eindhoven en een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Bij de inbraak ging het alarm af. Ten tijde van de inbraak werd de auto van de verdachte in de omgeving gesignaleerd. Bij een controle op de A1 werd getracht de bewuste auto aan de kant te zetten, maar deze reed te hard om nog te kunnen laten stoppen. De auto werd even later de omgeving van Apeldoorn tot stilstand gebracht en de twee mannen werden daarop aangehouden. Zij waren vermoedelijk op weg terug naar Eindhoven. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Het tweetal is naar Twente overgebracht en in verzekering gesteld. (bps 04-125625/04-125633)

Invalidenwagen op snelweg

Bejaarde man gaat twee maal de A1 op met brommobiel

Twente, A1

Een 74 jarige man uit Weerselo werd op zondagmorgen omstreeks 09.00 door dienstdoende agenten ter hoogte van Enter van de A1 gehaald en een veiliger weg naar huis gewezen. Rond tien uur werd de man echter opnieuw op de snelweg aangetroffen, ditmaal ter hoogte van de parkeerplaats Elsenerveld richting Deventer. Hij was juist van plan te keren. De man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau in Rijssen-Holten. Hij ontvangt een bekeuring wegens het rijden op de autobaan met een voertuig dat beneden de 60km/h rijdt, de brommobiel is door een bergingsbedrijf afgehaald. Omdat de man eerder dit jaar ook op de snelweg werd aangetroffen, wordt nader onderzoek naar zijn rijbevoegdheid ingesteld. De man is per taxi teruggebracht naar Weerselo. (04-125730)

Diefstal voertuig

Joyriding op gestolen quad

Enschede

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 20.52 uur houden agenten van de Politie Twente twee heren staande tijdens een alcoholcontrole aan de Beckumerstraat in Boekelo. De mannen, een 37-jarige Hengeloer en een 32-jarige man uit Borne, rijden op een quad. De 37-jarige bestuurder verklaarde dat zij zojuist de quad met een draaiende motor en zonder bestuurder hadden aangetroffen. Voor de gein waren zij er vervolgens met z'n tweeen op gestapt. De fietsen hadden zij achterop gedaan. De quad bleek eigendom van een man uit Haaksbergen. De mannen werden aangehouden wegens diefstal van het voertuig en joyriding. De bestuurder werd eveneens aangehouden wegens een alcoholpromillage van 1,1. Beiden zijn ingesloten. (04-125545)

Belediging

Tweetal aanhoudingen wegens belediging ambtenaar in functie en ambtsbelemmering

Nijverdal

Tijdens een surveillanceronde troffen rapporteurs op zondag 10 oktober omstreeks 00.15 uur een groep jongeren aan midden op de Boomcateweg. Zij belemmerde met hun aanwezigheid het doorgaande verkeer. De groep werd verzocht zich op het trottoir te begeven. Iedereen voldeed aan het verzoek, behalve een 17-jarige Nijverdaller. Deze sprak met dubbele tong en was kennelijk onder invloed van alcohol. Diverse verzoeken om zich te verplaatsen werden geweigerd. Daarop uitte de man beledigingen jegens de agenten. Toen de agenten tot aanhouding wegens belediging overgingen, probeerde een groep van circa zes personen dit te verhinderen. Een 23 jarige Nijverdaller vond het hierbij nodig, ondanks waarschuwingen, aan de agenten te duwen en trekken. Deze is later wegens ambtsbelemmering aangehouden. Tegen het tweetal is proces verbaal opgemaakt. (bps 04-125608)

Geweld met letsel
Man spuit met traangas

Enschede

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 04.58 uur attenderen omstanders surveillerende agenten op een vechtpartij aan de Bolwerkstraat. Ter plaatse zien de agenten een man in witte jas en met een hoofdwond op hen aflopen. De man, een 35-jarige man van Nederlandse afkomst uit Luzern, vertelde dat hij zojuist was geslagen door een man in een rode jas. Hij wees richting het Molenplein waar iemand met genoemd signalement liep. Deze vertelde door een man in een witte jas te zijn gespoten met traangas en daarna te zijn geslagen. Een getuige bevestigde dit verhaal. De 35-jarige werd daarop aangehouden. Aan het bureau overhandigde de man een leeg traangaspotje aan de agenten en verklaarde deze inderdaad te hebben leeggespoten in het gezicht van de genoemde persoon. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-125284)

Eenzijdig ongeval

Automobilist belandt in sloot

Markelo

Een 23-jarige automobilist uit Deventer kwam op zondag 10 oktober omstreeks 02.40 uur aan de Holterweg met zijn auto in de sloot tot stilstand. Hij bleek ongedeerd. Het duurde even voordat de man weer bijkwam.Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,4. (bps 04-125654)

Rijden onder invloed

Diverse aanhoudingen

Twente

Haaksbergen, Pr.Bernhardstraat, zaterdag 9 oktober omstreeks 03.21 uur blaast een 19-jarige bromfietsbestuurder 0,9 promille. Ook bleek hij geen certificaat te hebben. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en moest uiteindelijk geboeid worden overgebracht naar het bureau. Hij ontving een bekeuring en kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. (bps 04-125274)

Enschede, Haaksbergerstraat, zaterdag 9 oktober omstreeks 18.46 uur blaast een 36-jarige Enschedeer 0,7 promille. Een 37-jarige Enschedeer werd omstreeks 09.00 uur aangehouden en had een promillage van 0,8. Hem werd een rijverbod van 2 uur opgelegd. Tegen beide mannen wordt proces verbaal opgemaakt. (04-125525/04-125526) Een 52-jarige man uit Haaksbergen blies 0,9 promille. Hij bleek recentelijk twee maal eerder veroordeeld wegens rijden onder invloed. Proces verbaal wordt opgemaakt. (04-125553) Parkweg, omstreeks 23.25 wordt een 36-jarige bestuurder uit Enschede aangehouden, hij had een promillage van 0,8. (04-125593) Om 23.13 uur blaast een 39-jarige man uit Enschede 1,1 promille. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd. (04-125587) De Ruyterlaan, tijdens een alcoholcontrole op de rotonde aan de Hengelosestraat wordt om 23.01 uur een 25 jarige man uit Haaksbergen aangehouden met een alcoholpromillage van 1,1. Ook hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd. (04-125586)

Holten, N332, omstreeks 23.45 uur blaast een 37-jarige bestuurder uit Marienheem 0,6 promille. (04-125602)

Rijssen, Holterstraatweg, zondag 10 oktober omstreeks 05.00 uur komt een automoblist met hoge snelheid en gierende banden op de dienstdoende agenten afgereden. Even verliest 23-jarige bestuurder uit Rijssen de macht over het stuur, maar weet zich gelukkig net op tijd te hervinden! De man is daarop staande gehouden en blaast bijna 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd. (bps 04-125698)

Marita van Loon: 053-4555588


---- --