Politie Flevoland

Duizend euro van Politie voor Poldermaat

De overhandiging van de cheque aan de voorzitter Dronten 10-10-2004 - Politie Flevoland heeft zondagmiddag duizend euro beschikbaar geschonken aan de Stichting Poldermaat. Tijdens de terugkommiddag van de Stichting in de Rooms-katholieke kerk aan het Ludgerusplein in Dronten kreeg de voorzitter van de Stichting het geld symbolisch uitgereikt door twee agenten van Politie Flevoland. Zij overhandigden hem de cheque.

Het bedrag is een schenking van een fruithandelaar uit Dronten, die van de politie geen geld wilde hebben voor zijn appels, maar het aan een goed doel besteed wilde zien. De appels heeft Politie Flevoland uitgedeeld tijdens de Vierdaagse in Nijmegen in juli van dit jaar. Het korps nam hieraan deel met 34 personen, en wilde met de appels onder meer de aandacht vestigen op het Fit & Gezond-programma van het korps. De leus Politie Flevoland, Fris & Fruitig op de wandel-T-shirts zette dit kracht bij.

Geld voor gehandicapten
Het geld gaat deze keer naar de stichting "Poldermaat". Deze stichting gaat met gehandicapten op vakantie. In eerste instantie geldt dit voor gehandicapten uit Flevoland, maar ook gehandicapten uit andere delen van Nederland kunnen mee. In 2003 heeft de stichting voor de terugkomdag gebruik gemaakt van de kantine aan politiebureau De Doelen in Lelystad.