Ingezonden persbericht


STERKE RACES CARLO VAN DAM OP MOTOPARK OSCHERSLEBEN

OSCHERSLEBEN, 10 OKTOBER 2004 - Tijdens de seizoensafsluiter van het Duits Formule Renault Kampioenschap op het circuit van Oschersleben, heeft Carlo van Dam als gastrijder een prima indruk achter gelaten door in beide manches uiterst aanvallend voor de dag te komen. Hoewel het jonge talent uit de stal van Frits van Amersfoort Racing blij was om zijn inzet in beide races beloond te zien worden met kampioenschappunten, liep Van Dam door een botsing in de tweede wedstrijd een mogelijke podiumfinish mis.

Direct van aanvang van het zevende en laatste weekend om het Duits Formule Renault Kampioenschap, was van Dam voorin te vinden door al in de vrije training een nette vierde tijd op de klokken te zetten. In de eerste van de twee vijftien minuten durende kwalificatiesessies op het 3.667 kilometer lange nabij Magdeburg kon Van Dam (P16) door druk verkeer zijn getoonde snelheid helaas niet bevestigen. Met een nette zevende gridpositie in de tweede tijdtraining, bleek de 18-jarige inwoner van Vlaardingen later daartoe wel in staat.

Bij de start van beide manches wist Van Dam direct verschillende concurrenten te verschalken. Zo schoof het jonge talent van S-T-A-R-T in de eerste wedstrijd van de zestiende plek op naar de elfde, en herhaalde hij dit in de tweede race door vanaf de zevende stek drie posities te winnen. Ook in het verloop van de beide 15 ronden tellende races liet Van Dam enkele opmerkelijke inhaalacties zien. Dit resulteerde in de eerste wedstrijd uiteindelijk in een verdienstelijke negende eindpositie. In de tweede race had de jonge go-kart kampioen zelfs lange tijd uitzicht op het podium voordat een andere rijder zijn kansen elimineerde. Doordat dit ongeval zich afspeelde in de voorlaatste ronde, werd Van Dam toch op een zeventiende plaats in de uitslag opgenomen, welke nog goed was voor vier punten.

Carlo van Dam: "Hoewel het natuurlijk enorm jammer is dat ik in de tweede wedstrijd niet het resultaat heb behaald wat mogelijk was, ben ik over het algemeen toch vrij tevreden over dit weekend. Doordat dit circuit ook de openingsrace organiseerde dit seizoen, hadden alle andere coureurs een behoorlijke voorsprong op mij. Op zaterdagmiddag kon ik echter toch al de tijden van de jongens vooraan rijden. Ook in de tweede race op zondagmiddag kon ik me goed met hen meten, waardoor ik met een positief gevoel terug naar Nederland kan afreizen, waar volgend weekend de Finaleraces op het Circuit Park Zandvoort plaatsvinden."

S-T-A-R-T (Stichting Aankomend Race Talent) is een nieuw Nederlands initiatief dat jong, aankomend racetalent op diverse facetten van de autoracesport wil ondersteunen. Racetalenten; mentaal sterk genoeg om te kunnen 'vechten' voor een stoeltje in de racerij maken kans opgenomen te worden in dit uitdagende, ondersteunende concept dat zich op de grid presenteert als een S-T-A-R-T-F-I-G-H-T-E-R, de kleur van de auto is geïnspireerd op de F104 / Starfighter van de US Airforce. Zoals de US Airforce destijds alleen de grootste talenten opleidde, zo wil S-T-A-R-T Nederlands grootste talenten begeleiden in hun weg naar de top in de autosport. Het beste materiaal, de beste coaching en de strengste selecties. Ondernemingen die als sponsor willen participeren in dit concept en jonge racetalenten die menen in aanmerking te komen voor deze begeleiding kunnen contact opnemen met S-T-A-R-T door een emailbericht te sturen naar trademarketingbenelux@eddinglega.nl

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)