Gemeente Son en Breugel


Bewonersavond over BOSE

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) organiseert in het kader van de BOSE-studie een bijeenkomst voor de inwoners van Son en Breugel. Het doel van de bijeenkomsten is de bewoners te informeren over de inhoud van de Trajectnota/MER BOSE. De bewoners hebben tijdens de avonden de mogelijkheid inhoudelijke vragen te stellen. De avond voor inwoners van Son en Breugel en Eindhoven is op 11 oktober. Zij kunnen terecht in zaal 6 van Stichting De Hoeksteen, Gerretssonlaan 1a in Eindhoven. Alle bijeenkomsten starten om 19.30 uur.

Op het wegennet in het oostelijk deel van Eindhoven, ten oosten van Eindhoven en rond Helmond ontstaan regelmatig files met als gevolg daarvan verkeersoverlast. Deze verkeersproblematiek verergert in de toekomst, als er geen maatregelen worden genomen. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven heeft onderzocht wat mogelijke oplossingen zijn en wat de effecten van deze oplossingen zijn. De resultaten hiervan zijn verwoord in de Trajectnota/MER BOSE. In de Trajectnota/MER BOSE wordt nog geen keuze gemaakt tussen de alternatieven, maar worden alternatieven onderzocht en vergeleken.

De verdere procedure
De bewonersbijeenkomst vindt plaats tijdens de consultatieronde, die loopt van september tot en met oktober. Gemeenten kunnen in deze periode hun reacties op de Trajectnota/MER BOSE kenbaar maken aan het SRE. In december stelt de Regioraad de nota vast. Vervolgens gaat in januari 2005 de officiële inspraakprocedure in, die loopt tot en met maart 2005.
Informatie vindt u ook op www.sre.nl/bose.