Gemeente Bergen op Zoom


11 oktober Kunstwisseldag in Het Markiezenhof

Voor de kunstwisseldag is er een speciale kijkwijzer ontwikkeld, die de leerlingen meeneemt naar de meubels, schilderijen of gebruiksvoorwerpen in Het Markiezenhof. Voor CKV studenten van havo en vwo is er een reguliere versie van de kijkwijzer. De leerlingen kunnen kleien in de Hofzaal en in de Etceterazaal worden verschillende kunstwerken besproken met de kunstenaarsgroep Arsis.

10 meter breed kunstwerk
Onder de galerij maken de leerlingen in het kader van 'Kunst boven de bank' van de Artotheek een kunstwerk van 10 meter breed. Ook de educatieve ruimte in Het Markiezenhof zal voor de eerste keer als een pilot worden gebruikt. De educatieve ruimte zal in de toekomst ook dienst doen voor verschillende educatieve projecten, zoals 'Merck toch hoe Sterck'.

Opzoek naar oude foto's
Tijdens de Kunstwisseldag gaan leerlingen in deze ruimte op zoek naar oude foto's van de binnenstad van Bergen op Zoom. Hiervoor gebruiken ze de website van het RHC (www.archboz.nl). Daarna gaan ze op pad met een digitale camera en zoeken ze de exacte plek op waar de oude foto is genomen. Is er veel veranderd in ongeveer 50 jaar? 300 leerlingen zullen Het Markiezenhof deze dag van binnen zien, terwijl de overige leerlingen andere culturele instellingen bezoeken in Bergen op Zoom. Foto's van deze dag zijn te zien op www.knstwssl.nl