Gemeente Den Haag

oktober 2004
Tijdelijke sporthal wordt geopend in Leidschenveen (5 oktober)

Een tijdelijke sporthal wordt op 11 oktober geopend aan de Loire in Leidschenveen. In deze 'ballonhal', die tot juni 2004 in Ypenburg stond, kunnen scholieren uit de wijk terecht voor hun gymlessen. Ook zal de hal worden gebruikt door enkele sportverenigingen.

Voordat de hal geplaatst kon worden, is er een asfaltvloer gestort. Op deze asfaltvloer is de ballonhal opgezet. De hal bestaat uit een grote, opblaasbare constructie. Vervolgens is er een sportvloer aangebracht in de hal. Omgebouwde containers doen dienst als kleedkamers. Deze containers zijn compleet gerenoveerd. Ook de hal zelf is opgeknapt nadat deze voor de zomervakantie in Ypenburg is afgebroken.

De sporthal staat in Leidschenveen tot circa medio 2007. Dan moet de permanente sporthal klaar zijn. Van de ballonhal zullen onder andere de basisscholen De Walvis, de Balans, Montessorischool Leidschenveen en Daltonschool Waterland gebruik gaan maken. Ook hebben enkele zaalvoetbalverenigingen ruimte gereserveerd. Voor geĂŻnteresseerde sportverenigingen is er nog beperkt ruimte in deze tijdelijke sporthal.