Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

06-10-2004
Asfaltering rotonde Heideweg - Leendert Spaanderlaan

Binnenkort worden de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde afgerond en kan er via gescheiden rijstroken gebruik van gemaakt worden door het langzame en snelle verkeer. Voor het echter zover is moet er nog rekening gehouden worden met afsluitingen van wegen. Vanaf maandag 11 oktober om 07.00 uur t/m donderdag 14 oktober a.s. omstreeks 18.00 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanuit de Heideweg naar de L. Spaanderlaan. Het verkeer op de Leendert Spaanderlaan kan tot donderdagmorgen om 09.00 uur nog wel gebruik blijven maken van de rotonde in aanleg, maar daarna is de rotonde de gehele dag afgesloten voor alle verkeer.
Vanaf donderdagavond tot maandagmorgen 06.00 uur is de rotonde vrij voor alle verkeer. Op deze maandag 18 oktober wordt de toplaag van het asfalt aangebracht. Hierdoor is er de hele dag geen verkeer mogelijk. Pas in de loop van de avond wordt de rotonde vrijgegeven voor alle verkeer.
Connexxion
Buslijn 116 rijdt van maandag t/m woensdag de route via de Chr. van Abkoudestraat, L. Spaanderlaan, Saturnusstraat, Populierenlaan, Julianaweg. Op donderdag 14 en maandag 18 oktober rijden deze bussen een omleidingsroute vanaf de Dijkgraaf Poschlaan via de Mercuriuslaan naar de Saturnusstraat e.v. Op deze twee dagen vervallen de haltes aan de Chr. van Abkoudestraat en moeten de buspassagiers gebruik maken van de haltes bij het politiebureau De Deimpt of bij het Junoplantsoen. Met name voor de bewoners van de Blokgouw 7 en 8 betekent dit een groot tijdelijk ongemak. Dit kan helaas niet anders worden opgelost. Van vrijdag 15 t/m zondag 17 oktober a.s. rijden de buslijnen 110, 116, 182 en 188 via hun normale routes en vanaf dinsdag 19 oktober, als de rotonde helemaal klaar is, zijn alle omleidingsroutes verleden tijd.