Time : 5:33:13 PM
Date : Wednesday, October 06, 2004
Sender Name: SETCa-BBTK

UITNODIGING :

Het Europees beleid in de burgerluchtvaart : Welke inbreng van de sociale partners ?

Uitnodiging voor de geschreven en audiovisuele pers

De Europese Federatie van Transportwerknemers (ETF), die meer dan 200.000 bedienden van de burgerluchtvaart vertegenwoordigt, organiseert op 11 en 12 oktober 2004 een belangrijke conferentie over het thema « Het Europees beleid in de burgerluchtvaart : Welke inbreng van de sociale partners ? ». Dit evenement zal worden bijgewoond door meer dan 200 deelnemers uit alle hoeken van Europa.

Naar aanleiding van het arrest van het Europees Hof van Justitie heeft de Commissie het mandaat gekregen om voor de burgerluchtvaart een "open sky"-overeenkomst te onderhandelen tussen de EU en de VS. Deze onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Daarnaast zijn er ook nog andere lopende dossiers, zoals de uitvoering van de Single European Sky (gezamenlijk Europees luchtruim), de herziening van de Richtlijn van 1996 over de grondafhandeling of ook nog de certificatie van het vliegend personeel. Uiteindelijk staat de toekomst van de Europese burgerluchtvaartindustrie op het spel. Al deze onderwerpen zullen tijdens de Conferentie aan bod komen.

Hierbij nodigen wij u graag uit op een Persconferentie die wij organiseren op maandag 11 oktober 2004 van 12 u. tot 13 u. en waarop wij u de analyses van de ETF voor al deze dossiers zullen voorstellen. Deze ontmoeting zal plaatsvinden in de lokalen van het Europees Vakverbond, Koning Albert II-laan 5 te 1210 Brussel (zaal P,
1ste verdieping). Er zijn broodjes en frisdranken voorzien. Gelieve te noteren dat een aantal Belgische vakbondsmensen aan de Persconferentie zullen deelnemen om u de laatste ontwikkelingen in de sector van de burgerluchtvaart in België toe te lichten.

Meer info :
François Ballestero
(f.ballestero@etf-europe.org; tel: 02 285 46 60)