Gemeente IJsselstein


Asfalteringswerkzaamheden
vrijdag, 08 oktober 2004 - 10:33 CET

Van 11 tot 22 oktober vinden in de gehele gemeente diverse kleine reparaties aan het asfalt plaats.

In verband met de korte duur van de afzettingen zult u hiervan weinig hinder ondervinden. Hieronder volgen de wat grotere reparaties, waar korte wegafsluitingen van een paar uur mee gepaard gaan. Omdat de voortgang van de werkzaamheden afhankelijk is van het weer is bij de werkzaamheden niet altijd een datum vermeld.

Utrechtseweg t.h.v. Galgenkamptunnel
De hobbel in de Utrechtseweg bij de Galgenkamptunnel wordt uitgevlakt. Vanaf 11 oktober vinden buiten de spits, tussen 09.30 en 15.00 uur, de voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het stellen van trottoirbanden. Het verkeer kan via de busbaan om de werkvakken heen rijden. Op 21 en 22 oktober wordt t.h.v. de tunnel het asfalt vernieuwd.

Klaphek, zijde Nieuwegein/RWZI
Van 12 t/m 15 oktober (data onder voorbehoud) worden op het Klaphek populieren gerooid en is de weg tijdelijk afgesloten. Daarna wordt het asfalt opgeknapt. De woningen, het dierenasiel, de volkstuinen en de RWZI zijn bereikbaar via de andere zijde van het Klaphek aan de IJsselsteinse kant.

Hoogland
Vanaf de bocht in het Hoogland bij de A2 (huisnrs. 13 t/m 22) tot aan de splitsing met de Lagedijk-Zuid wordt gedurende twee dagen nieuw asfalt aangebracht. De exacte datum is afhankelijk van het weer. Bewoners kunnen hun erven altijd verlaten door de andere kant dan het werk op te rijden.

Noord-IJsseldijk
Op maandag 18 oktober wordt s middags op de Noord-IJsseldijk vanaf de splitsing van de Hernhutterslaan tot de fietsdoorsteek bij de Planetenbaan nieuw asfalt aangebracht. Woningen zijn tijdens het asfalteren niet met de auto bereikbaar. Het werk duurt ongeveer één uur.

M. Hobbemalaan
Op de M. Hobbemalaan worden over een lengte van ca. 30 tot 40 meter werkzaamheden uitgevoerd om de wateroverlast te verhelpen. Bewoners wordt verzocht hun voertuig niet op de rijbaan te parkeren. Woningen zijn bereikbaar via de ene of ander zijde van de M. Hobbemalaan.

Jan van Goyenlaan
Op de Jan van Goyenlaan wordt op het doodlopende gedeelte bij het fietspad het asfalt verbeterd. Het fietspad is dan enkele uren afgesloten.

Paardenlaan
Op woensdag 20 oktober wordt s middags de Paardenlaan opnieuw geasfalteerd (wanneer de lagere school uit is en de activiteit van de ANBO bij Excelsior is gestart). Voor 17.00 uur zijn de werkzaamheden afgerond.

Lagedijk-Noord tussen Onneslaan en Lorentzlaan
Op bedrijventerrein Lagedijk wordt op de Lagedijk-Noord het asfalt opgeknapt. Bedrijven zijn gewoon bereikbaar, echter de werknemers en bezoekers wordt verzocht niet op de rijbaan te parkeren. Het verkeer wordt geregeld met mobiele verkeerslichten.

Broeksdijk tussen Zijdewetering en Achtersloot
Dit gedeelte van de Broeksdijk wordt opnieuw geasfalteerd. Woningen/percelen zijn bereikbaar via de Stuivenbergweg/andere zijde Broeksdijk.

Lekdijk
Op vrijdag 22 oktober wordt buiten de spits een stukje rijbaan bij de pompgemaal t.h.v. de waterzuivering opnieuw geasfalteerd. Het verkeer wordt geregeld met een voorrangsregeling of mobiele verkeerslichten.

Ruimtevaartbaan
Op de Ruimtevaartbaan wordt nieuw asfalt aangebracht bij de duiker t.h.v. de Omloop-Oost (fietspad naar Nedereindse Plas) en Satellietpad. De weghelften worden om de beurt geasfalteerd, zodat het verkeer vrije doorgang heeft. Fietsers moeten even afstappen. Woningen aan het Satellietpad zijn gewoon bereikbaar.