Gemeente Dongen


Wethouder Piet Panis opent eerste bijeenkomst op 11 oktober 08-10-2004 09:00
Netwerk Jeugdhulpverlening Dongen een feit
Op maandag 11 oktober opent wethouder Piet Panis om 15.00 uur de eerste bijeenkomst van het Netwerk Jeugdhulpverlening. Dit netwerk is opgericht door jongerencentrum De Poort in samenwerking met de gemeente Dongen. Het heeft als doel de hulp- en dienstverlening van verschillende organisaties aan jongeren van twaalf tot achttien jaar beter op elkaar af te stemmen. Problemen binnen deze groep worden op deze manier tijdig gesignaleerd en waar nodig kan preventief actie ondernomen worden. Het netwerk komt zes keer per jaar bij elkaar. Van het netwerk maken onder andere deel uit: het Jongerenwerk, het Straathoekwerk, de leerplichtambtenaar, de wijkagent, het Schoolmaatschappelijk werk, het Algemeen maatschappelijk werk, de GGD en de GGZ. Binnen het Netwerk wordt aandacht besteed aan individuele en aan groepen jongeren. Met het oog op de Wet bescherming persoonsgegevens worden er overigens geen persoonsgegevens uitgewisseld zonder de toestemming van de betrokkenen.

Het initiatief voor het Netwerk Jeugdhulpverlening komt voort uit een intentieverklaring van verschillende regiogemeenten om een buurtnetwerk op te richten. In Dongen is gekozen voor een netwerk ten behoeve van jongeren van twaalf tot achttien jaar. Het Netwerk Jeugdhulpverlening ontvangt een startsubsidie van de Provincie Noord-Brabant. Daarnaast stelt de gemeente Dongen jaarlijks 9000,- ter beschikking voor de coördinatiekosten. De coördinatie ligt in handen van Jongerencentrum De Poort. Dit centrum maakt onderdeel uit van Stichting Open Huis.

Wethouder Piet Panis: Binnen het Netwerk Jeugdhulpverlening kunnen verschillende organisaties gebruik maken van elkaars kennis en vaardigheden. De onderlinge afstemming zal zeker leiden tot een effectievere aanpak van problemen van jongeren.