Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 11 oktober 2004

* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT BRAND IN WONING

ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks kwart voor drie ontstond brand in een woning aan de Platostraat. Personeel van de brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel onder controle. De brand was ontstaan in een kamer waar een in gebruik zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. De honderd planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Personeel van het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt en deed aangifte van diefstal. Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster stellen een nader onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* AANRIJDING TUSSEN MOTOR EN TRAM
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks tien uur vond, door nog onbekende oorzaak, op de Scheepstimmerlaan een aanrijding tussen een motorrijder en een tram plaats. Hierbij raakte de 26-jarige motorbestuurder uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer, dat buiten bewustzijn was geraakt, werd gestabiliseerd en door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het verkeersongeval.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde maandagmorgen omstreeks kwart voor twee naar aanleiding van een inbraak in een kantoorpand in de Kipstraat, waarbij de verdachte in een auto was weggereden, een onderzoek in. Politiemensen zagen de auto, met daarin de verdachte, even later op de Verlengde Willemsbrug rijden en gaven een stopteken. In de auto werden een computer en een flatscreen die bij de inbraak waren weggenomen, aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte, een 21-jarige man uit Rotterdam, werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.