Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht 11-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Vernieling en bewapend

ZEIST In de nacht van zondag 10 op maandag 11 oktober werd een man na een vernieling aangehouden. Hij bleek bewapend te zijn.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Prinses Margrietlaan door een 36-jarige man uit Zeist de huisraad bij een 28-jarig familielid zou zijn vernield. Ter plaatse troffen politiemensen de 36-jarige verdachte en het familielid van hem aan. Zij hadden ruzie gehad, waarbij wat spullen in de woning waren gesneuveld. Politiemensen hielden de 36-jarige verdachte aan, maar hij verzette zich daartegen en werd naar de grond gewerkt. Terwijl hij op de grond lag, werd hij een keer geschopt door de 28-jarige man.

Politiemensen boeiden de 36-jarige verdachte en liepen met hem naar de politieauto. Daarbij zagen zij dat de man raar met zijn been schudde en hoorden zij een metalen geluid. Direct werd de verdachte naar de grond gebracht en uitgebreid gefouilleerd. Daarbij werd in zijn broek een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed

DE BILT In de nacht van zondag 10 op maandag 11 oktober werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.20 controleerden politiemensen op De Holle Bilt een 59-jarige automobilist uit Bilthoven. De man bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 975 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al was ingevorderd omdat hij al eerder onder invloed had gereden. Tegen de Bilthovenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.