AutoRai

11-10-2004

Volkswagen presenteert nieuwe conceptcar in Hannover

Volkswagen heeft onlangs in Hannover een conceptcar van de Caddy Combi Life gepresenteerd. Dit vijfpersoons studiemodel laat zien dat functionaliteit, een optimaal ruimteaanbod en sportiviteit geen onverenigbare grootheden zijn.

De conceptcar Caddy Combi Life straalt van alle kanten sportiviteit uit. Dat begint bij de opvall enderodelakendeuitbundigestriping. Afgezien daarvan krijgt deze Caddy enkele details die tot nu toe vooral kenmerkend waren voor sportieve personenautos, zoals bumpers en spiegels in carrosseriekleur, een verlaagd onderstel en de grote (17-inch) lichtmetalen wielen. Door deze wielen zijn de grote remschijven met rode remklauwen zichtbaar, een detail dat ook de nieuwe Golf GTI kenmerkt. De verwantschap met de Golf GTI wordt nog eens extra benadrukt doordat de koplampen (met helder glas) van donker getinte reflectoren zijn voorzien.

Het weggedrag van de Caddy Combi Life is in lijn met het uiterlijk; dankzij het verlaagde onderstel laat hij zich uitermate sportief besturen.

Sportinterieur
Uiteraard is ook het interieur van de Caddy Combi Life uitgesproken sportief. De rode bekleding van stoelen en deuren verleent het interieur van de Caddy Combi Life een geheel eigen sfeer. De sportieve toon wordt ook gezet door de aluminium

afwerkingdetails (versnellingspook, deurgrepen), de rode omlijsting van de ventilatieroosters en het driespaaks stuur.

De Caddy Combi Life is, kortom, in meer opzichten een kleurrijke verschijning. Of de auto in productie gaat, is onder meer afhankelijk van de reacties van het publiek.