---

Nieuwsberichten
---

Foto: Dennis Bekkers op het hoogste ereschavot (Kees Meijll)

Taekwondoka Dennis Bekkers militair wereldkampioen

11-10-2004 10:12:00

Luchtmachtkorporaal Dennis Bekkers is zaterdag (9 oktober) in het Duitse Warendorf wereldkampioen taekwondo voor militairen geworden. In de finale van de gewichtsklasse tot 67 kg trof de 23-jarige Bekkers de Rus Aslanbek Dzitev. De strijd ging lang gelijk op, maar twee seconden voor het eindsignaal besliste de Boschenaar het duel in zijn voordeel: 4-3. Het is tweede keer dat de Nederlandse militair de wereldtitel verovert. Drie jaar geleden won hij ook al goud.

Het Duitse publiek kreeg in de halve finale een grote teleurstelling te verwerken. Bekkers streed daar tegen de Duitse favoriet Erdal Aylanc. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk: 4-4. In de extra speeltijd van twee minuten met het sudden deathprincpe scoorde Bekkers het beslissende punt.

Daarvoor had de korporaal van de vliegbasis Volkel de Saudier Ghali Almatrafi (11-4) en Canadees Jean Francois Moreau (12-2) overklast.

Met deze wereldtitel voor militairen pakt de Brabantse taekwondoka dit jaar zijn vierde titel. Eerder won hij de Nederlandse kampioenschappen, de Belgium Open en Dutch Open.

De Nederlandse militaire equipe is in Warendorf succesvol geweest. Donderdag won landmachtluitenant Dennis Mollet zilver in de gewichtklasse tot 63 kg en ging het brons bij de vrouwen tot 59 kg naar Virginia Lourens, eveneens officier bij de landmacht. In het landenklassement eindigde Nederland bij de mannen als tweede achter Rusland.

Nieuws Nieuwsberichten