ASSET CONTROL INTERNATIONAL

Aansluiting SWIFTNet op Asset Control stroomlijnt...

Aansluiting SWIFTNet op Asset Control stroomlijnt gegevensinfrastructuur voor gebruikers van SWIFTNet

ATLANTA, Georgia, October 11/PRNewswire/ --


- Nieuwe AC Plus Module verbetert het verzamelen, delen en openbaar maken van gegevens via SWIFTNet

Asset Control, de grootste leverancier van gecentraliseerde datamanagement oplossingen voor de financiële sector introduceerde vandaag SWIFTNet-functionaliteit, waarmee ze een belangrijke stap zet op het gebied van de efficiënte operationele samenhang tussen financiële bedrijven en op de kapitaalmarkt. Door deze functionaliteit kunnen gebruikers gegevens verzamelen, zoals bijvoorbeeld het gedrag van bedrijven en marktgegevens die geleverd worden door verkopers, die via SWIFTNet worden getransporteerd. Door deze functionaliteit wordt het delen van gegevens met geselecteerde groepen ontvangers op SWIFTNet, het meest alomvertegenwoordigde netwerk op het gebied van de kapitaalmarkt, vergemakkelijkt.

De nieuwe functionaliteit van SWIFTNet zal gedemonstreerd worden op Sibos, de jaarlijkse bijeenkomst van SWIFT, die deze week gehouden wordt in Atlanta, bij kraam (nummer)K196 van Asset Control.

'Bij Asset Control hebben we tot doel operationele samenhang om zo de vraag van regelgevers, aandeelhouders, markten en klanten met betrekking tot transparantheid en efficiëntie samen te brengen. De combinatie van ons gecentraliseerde datamanagement en SWIFTNet's transport van investeringsgegevens door middel van een netwerk met meer dan 7000 gebruikers is een enorme sprong voorwaarts in het vereenvoudigen van systeem-architecturen met multifunctionele, toekomstbestendige elementen' aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control.

'SWIFTNet,' zo gaat hij verder, 'biedt, als de enige toegang tot meerdere gegevensbronnen en als mondiaal distributiemedium, een essentiële uitbreiding van onze eigen AC gegevensnetwerk-strategie. Door gegevens centraal te beheren en te verspreiden, door het creëren van nieuwe gegevensfactoren en door het hele scala aan investeringsgegevens te integreren, kunnen we niet alleen de interne gang van zaken stroomlijnen, maar zijn we ook in staat kwaliteit en consistentie bij te dragen aan de informatiebronnen van de industrie.'

SWIFTNet-gebruikers kunnen, door de nieuwe functionaliteit, heel gemakkelijk gegevens die geleverd worden via het SWIFTNet, opslaan op de AC plus server en deze er weer uit halen, via standaard- en proprietary formaten. Ze kunnen de gegevens ook integreren met gegevens die afkomstig zijn van andere bronnen. SWIFTNet-functionaliteit zal beschikbaar zijn in alle AC Plus-oplossingen, inclusief de AC PriceMaster, AC SecurityMaster, AC CompanyMaster en AC CorporateActions voor het samenvoegen en manipuleren van gegevens uit meerdere bronnen, en in de AC SmartFeed voor het beheer van gegevens uit één bron.

'Asset Control heeft, als één van de eerste deelnemers aan het nieuwe programma om marktgegevens over te brengen, erkent dat SWIFTNet een unieke kans biedt om gegevensnetwerken op te bouwen in de kapitaalmarkt,' zegt

Catherine Marks, SwiftSolutions Manager Asset Servicing van SWIFT. 'Door de functionaliteit van Asset Control zien SWIFTNet-gebruikers nieuwe mogelijkheden te voor het gebruik van SWIFTNet en de gegevens die getransporteerd worden.'

Over SWIFT

SWIFT is een samenwerkingsverband tussen bedrijven in de financiële sector en biedt beveiligd berichtenverkeer en interface software aan 7650 financiële bedrijven in meer dan 200 landen. Het wereldwijde SWIFT-netwerk omvat niet alleen banken, makelaars/handelaren en investeringmanagers, maar ook hun marktinfrastructuren op het gebied van betalingen, effecten, financiën en handel. Door SWIFT's nieuwe IP-messaging-platform kunnen financiële service bedrijven zaken doen in een omgeving waarin de veiligheid van een privé-netwerk en de zekerheden van een betrouwbare derde partij gecombineerd worden met de flexibiliteit van internet technologieën. SWIFTNet is gelanceerd en zal eind 2004 volledig in werking zijn.

Over Asset Control

Asset Control biedt een compleet datamanagement aan bedrijven uit de financiële sector door middel van een breed scala aan in-house- en geoutsourced datamanagement-oplossingen voor het data management van investeringen. Dankzij een breed assortiment aan ontwikkelingstools, snel implementeerbare software en outsourced services kunnen gebruikers hun gegevens efficiënter maken, de kosten ervan beheersen, de risico's verminderen en er meer uit halen.

Asset Control is gebaseerd op de robuuste en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en levert oplossingen voor onder meer marktrisico, kredietrisico, referentiemarktgegevens, research en bedrijfacties, het opbouwen van mondiale gegevensnetwerken en beheer. Asset Control verzamelt gegevens van leveranciers en in-house-systemen, die vervolgens worden genormaliseerd, gereinigd en geconsolideerd tot coherente 'golden copy'-sets voor zakelijk gebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn de London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, Robeco Groep, Santander Central Hispano, Société
Générale, State Street en Union Investment, evenals een bijzonder grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor bijkomende informatie, surf naar www.asset-control.com.

Source: Asset Control International

Kathleen Hawk, Corporate Communications, +1-845-687-2222, khawk@asset-control.com

11 okt 04 10:01