Politie Hollands Midden

Voorhout Snelheidscontrole

Regelmatig controleert de politie op snelheid op de Schoutenlaan. Na meldingen van bewoners dat er ook in de avonduren regelmatig hard wordt gereden heeft de politie vrijdagavond 8 oktober een lasercontrole gehouden. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven. De bestuurders reden 72 km/u, terwijl de toegestane maximumsnelheid 50 km/u is. De politie zal ook in de avonduren regelmatig op deze weg controleren.

Voorhout Mishandelingen

Op zondag 10 oktober omstreeks 21.40 uur had een 44-jarige man uit Lisse een 44-jarige vrouw uit Voorhout voor haar woning aan de Prins Clausstraat mishandeld. Later kwam de man terug bij de vrouw. Hierop kwam de 23-jarige zoon van de vrouw des huizes binnen waarop hij slaags raakte met de man die zijn moeder had mishandeld. Beide mannen zijn aangehouden ter zake mishandeling. De zoon van de vrouw werd na verhoor heengezonden. De 44-jarige man zal worden voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Hillegom Aanrijding met stilstaande vrachtauto / rijden onder invloed

Op zondag 10 oktober omstreeks 00.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Leidsestraat tussen een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Ostrowiec (Polen) en een stilstaande vrachtauto uit Turkije. De bestuurder uit Polen wilde op de Leidsestraat linksaf een perceel oprijden. Hij had zijn voertuig niet geheel onder controle waardoor het met zijn voorzijde van zijn voertuig tegen de linkerzijde van een geparkeerd staande vrachtauto reed. De man bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 815 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een boete van E 1.200,--. De auto van de man was total loss.

Rijnsburg Mishandeling

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober is omstreeks 0.30 uur een 13-jarige inwoner van Oegstgeest slachtoffer geworden van mishandeling. Het slachtoffer reed met een aantal vrienden op de fiets van Katwijk in de richting van Oegstgeest toen ze op de Noordwijkerweg in Rijnsburg werden aangesproken door een andere groep jongeren. Om onduidelijke redenen belaagde deze groep het slachtoffer, waarbij enkele klappen werden uitgedeeld. Het slachtoffer liep verwondingen op in zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Noordwijk Aanhouding Zondagnacht 10 oktober omstreeks 3.00 uur heeft de politie een 21-jarige uit Noordwijk aangehouden op verdenking van inbraak. Agenten hoorden omstreeks 3.00 uur glasgerinkel bij een bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Toen ze polshoogte namen betrapten ze de 21-jarige verdachte op heterdaad toen hij een voorwerp uit het bedrijfspand weg probeerde te nemen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Hillegom/Lisse/Voorhout Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in Hillegom, Lisse en Voorhout. In totaal hadden negen bestuurders de limiet van 220 ug/l overschreden. Van twee bestuurders heeft de politie het rijbewijs ingevorderd; hun ademalcoholgehalte kwam uit boven 570 ug/l, namelijk 615 en 625 ug/l. De controle duurde van 20.00 tot 02.00 uur. 785 Bestuurders hebben de blaastest afgelegd.

Hazerswoude-Rijndijk/Alphen a/d Rijn Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober snelheidscontroles gehouden op de N11 ter hoogte van Hazerswoude-Rijndijk en Alphen a/d Rijn. Vrijdag hield het RVHT een radarcontrole. In totaal zijn er 259 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogstgemeten snelheid was 172 km/uur. Op de N11 mag 100 km/uur worden gereden; op de kruisingen geldt een maximumsnelhie dvan 70 km/uur. Zaterdag heeft het RVHT een lasercontrole gehouden. Bij een lasercontrole wordt de snelheidsovertreder direct na constatering van de overtreding staande gehouden en krijgt hij een bekeuring aangezegd. 55 Bestuurders kregen een bekeuring. Van een 22-jarige motorrijder werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/uur overschreed. Zijn snelheid bedroeg 163 km/uur. Verder werden er onder andere ook veertien bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder gordel, vier voor het rijbewijs niet willen tonen en één voor een aanhanger die niet in orde was.

Ter Aar Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken op vrijdagavond 8 oktober en de daaropvolgende nacht. Uit een woning aan de Kuiperserf zijn geld en sieraden meegenomen. Uit een woning aan de Hoekse Aarkade is een computer meegenomen. Uit een woning aan de Langeraarseweg zijn onder andere sieraden en een verrekijker meegenomen. In alle gevallen waren de bewoners tijdens de inbraak niet thuis.

Rijn- en Veenstreek Controle illegale teelt hennep

De politie heeft in de week van maandag 4 tot en met donderdag 7 oktober op diverse locaties gecontroleerd op de illegale teelt van hennep. In een pand aan de Zuidweg in Rijpwetering werd na een controle niets aangetroffen. Evenals in een pand aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. In beide gevallen werd door de melders een henneplucht geroken. In een woning aan de Zuiderkeerkring in Alphen aan den Rijn werd een professionele kwekerij met 292 planten aangetroffen. Een deel van de oogst lag klaar in een droog en knipruimte. De politie nam naast de planten en de apparatuur ook een knipmachine in beslag. Inmiddels is de 25-jarige bewoner aangehouden en gehoord als verdachte. In een woning aan de Brabantstraat werd een grote hennepstruik aangetroffen. De bewoner heeft afstand gedaan van de plant. Tevens vond er een controle plaats in twee coffeeshops in de Hooftstraat. De controle was gericht op handelsvoorraad, indentificatieplicht en verkoop aan minderjarigen. In beide coffeeshops had een aantal bezoekers geen identiteitsbewijs bij hen. Zij kregen hiervoor een bekeuring. Een van de shops werd betrapt nadat aan een minderjarige was verkocht. De politie stelt de gemeente in kennis van de overtredingen. In Hoogmade werd na een tip in een caravan aan de Blauwpolderkade een hennepdrogerij aangetroffen. De goederen zij vernietigd. De politie moet de bewoners nog horen. Tijdens het onderzoek ter plaatse werd in de omgeving een henneplucht geroken. In de tuin van een naastgelegen perceel stonden 13 hennepstruiken die bijna oogstrijp waren. Een 45-jarige Amsterdammer is gehoord als verdachte. Aan de Paradijslaan in Ter Aar aan de achterzijde van een woning werden na een tip 52 hennepplanten en een hennepstruik van 1.80 m hoog aangetroffen. De politie heeft twee verdachten gehoord. Een van hen is aangehouden. Een caravan die eveneens aan de achterzijde stond was ingericht als droog en knipruimte. De politie heeft inmiddels drie Leidenaren van 29, 32 en 41 jaar aangehouden nadat zij op maandag 4 oktober een hennepkwekerij in een woning aan de Marsstraat in Hazerswoude-Rijndijk had aangetroffen en ontmanteld. Op de zolder van de woning stonden nog resten van ruim 800 geoogste hennepplanten en de apparatuur van de kwekerij. Alle goederen zijn in beslaggenomen en vernietigd. Tevens werden nog twee luchtbuksen in de woning aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De NUON doet binnenkort aangifte van diefstal van stroom.

Alphen aan den Rijn Diefstal van fiets met posttas

Vrijdag 8 oktober omstreeks 16.15 uur is de fiets met posttassen van een postbode gestolen. De postbode zette zijn fiets op de hoek Van Genderenstraat/Hofzichtstraat en ging verder met de verspreiding van de post. Toen hij terug liep naar zijn fiets zag hij een onbekende man met zijn fiets en tassen wegfietsen in de richting van de Da Costastraat en vervolgens naar het Lauraplein. De gealarmeerde politie vond de fiets en tassen terug in de omgeving van Wet & Wild bij het Zegerplas. De fiets was door de man op slot gezet. Enkele poststukken waren door de man doorzocht. De waren bestemd voor bewoners van de Van Genderenstraat.

Hazerswoude-Rijndijk Rijden onder invloed

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 19.55 uur controleerde de politie een 55-jarige bestuurder uit Hazerswoude-Dorp op de Gemeneweg. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 775 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Alphen aan den Rijn Inbraak woningen

Op zaterdag 9 oktober tussen 00.00 uur en 12.00 uur heeft er een poging inbraak woning plaatsgevonden in een woning aan de Wilhelmina Druckerstraat en een inbraak woning aan de Mandenvlechter. In beide gevallen werd een raam opengewrikt. Weggenomen werd een GSM, bankpasjes, aktetas en geldkistje.

Alphen aan den Rijn Aanrijding met gewonde

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 16.20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Een 37-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn reed over de Burgemeester Bruinsslotsingel. Gekomen bij de kruising met de Churchillaan gaf de bestuurder geen voorrang aan de voor hem van links komende 61-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster letsel opliep aan borstkas. De vrouw werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 22.45 uur controleerde de politie op de Concertweg een 46-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Bleek de man onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 625 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Leiderdorp Rijden onder invloed

Controleerde de politie op zondag 10 oktober omstreeks 00.10 uur een 32-jarige bestuurder uit Leiderdorp op de Touwbaan. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 585 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Leiden Zware mishandeling / poging doodslag

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 01.15 uur kreeg de politie de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden in een woning aan de Bielsenstraat. Een 24-jarige man uit Leiden werd door de politie aangehouden omdat hij een 46-jarige vrouw in haar buik had gestoken. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de steekpartij.

Leiden Rijden onder invloed In Leiden zijn op vrijdag 8 oktober twee mannen aangehouden wegens rijden onder invloed. Op de Garenmarkt hield de politie een 41-jarige inwoner uit Leiden staande die kennelijk onder invloed zijn auto bestuurde. De uitslag van de ademanalyse was 995 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Naast de invordering van zijn rijbewijs kreeg de man ook nog een rijverbod van 12 uur opgelegd. Rond 19.50 uur hield de politie op de Kneppelhout een 38-jarige Leidenaar aan die kennelijk verkerend onder invloed zijn auto bestuurde. De uitslag van de ademtest was 595 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Moordrecht/Nieuwerkerk Brom- en snorfietscontrole

De politie in Moordrecht heeft vrijdag 8 oktober een brom- en snorfietscontrole gehouden. De controle in Moordrecht vond plaats van 18.45 tot en met 19.45 uur op de vrachtwagen-parkeerplaats van 'het Ambacht'. De controle werd gedaan gehouden samen met de verkeersdienst van de politie, drie motorrijders, zes politiestudenten. In Moordrecht werd een snorfiets bekeurd voor het overschrijden van de maximum constructie-snelheid met meer dan 25 t/m 30 km. De boete bedraagt 125 euro. Om 19.45 uur werd de controle verplaatst naar Nieuwerkerk a/d Ijssel. Hier werd op de Ringvaartlaan gecontroleerd. Vier bromfietsers werden staande gehouden. Een bestuurder was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Deze bestuurder overgebracht naar het bureau in Nieuwerkerk waar hij 270 ugl's blies. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De drie andere bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Zij kregen een bekeuring van respectievelijk 44, 70 euro en 95 euro. Tijdens de controle hield één van de motorrijders, op Ringvaartlaan, twee jongens staande met een brommer. De 24-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den Ijssel werd verzocht naar de controleplaats te gaan maar hij wilde hieraan niet meerwerken en wilde er vandoor gaan. Hierop pleegde de bestuurder verzet waarna hij door twee politieagenten werd aangehouden. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 530 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het niet dragen van een helm en het niet voldoen aan bevel of vordering. Tevens kreeg hij een rijverbod van 5 uur.De controle duurde tot 21.00 uur. De politie wil met deze controles overtredingen van deze jonge bestuurders terugdringen en hen bewust maken van de verkeersveiligheid.

Haastrecht Zwaar opgevoerde bromfiets

De politie heeft vrijdag 8 oktober omstreeks 18.25 uur een 25-jarige bromfietser uit Boskoop aangehouden. De Boskoper werd gecontroleerd toen hij over de West-Vlisterdijk reed. Hij viel op vanwege zijn snelheid en omdat zijn voertuig niet was voorzien van een gele plaat of -vlakken. De bromfiets werd op de rollentestbank geplaatst om het vermogen te testen. Deze bleek ruim boven het toegestane te komen, namelijk 2 kW. De snelheid kwam ruim boven de 75 km/u. Een bromfiets mag niet harder dan 45 km/u (0.5 kW)/.

Waddinxveen / Gouda Aanhouding zes verdachten voor diefstal drank

Op vrijdag 8 oktober omstreeks 21.00 uur hield de politie in een busje op de Burgemeester Mijssingel / Jamessingel te Gouda, vijf verdachten aan op verdenking van diefstal van sterke drank. De vijf verdachten kwamen allen uit Goes en zijn 14, 19, 40 en 49 jaar. De 14-jarige jongen was een zoon van een van de oudere verdachte. Onder verdachte omstandigheden waren de mannen door een attente getuige opgemerkt bij een distributiecentrum aan de Noordkade te Waddinxveen, waar zij met twee bestelbusjes waren weggereden. Na achtervolging werden de beide busjes in samenwerking met de politie in Gouda gecontroleerd. In beide busjes werden in totaal 1987 flessen sterke drank en 96 blikjes mixdrank aangetroffen en in beslag genomen. Een 46-jarige man uit Waddinxveen, is vanwege zijn betrokkenheid bij de verduistering danwel diefstal van drank aangehouden. Op twee adressen in Goes werden in de woningen van twee verdachten nog een totaal van 526 flessen sterke drank en een digitale fotocamera en digitale filmcamera in beslag genomen. Drie verdachten werden op zondag 11 oktober in de middag heengezonden. De andere drie verdachten, waaronder de medewerker van het bedrijf,worden op maandag 11 oktober voorgeleid aan de officier van Justitie. De politie stelt ook nog een onderzoek in naar de helers van de drank.

Bergambacht Rijden onder invloed

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 02.10 uur controleerde de politie op de Schoonhovenseweg een 29-jarige bestuurder uit Bergambacht. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 665 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Zevenhuizen Openlijke geweldpleging

Op zondag 10 oktober omstreeks 03.35 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij plaatsvond bij een horecagelegenheid aan de Zuidplasweg. Een 18-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel en 17-jarige man uit Capelle aan den Ijssel waren mishandeld door een drietal mannen. De drie mannen variërende in de leeftijd van 18 en 22 jaar allen komende uit Bleiswijk raakten met elkaar slaags. De beide slachtoffers hadden letsel opgelopen aan hun hoofd. Bij een van de verdachte werd een boksbeugel in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden nog gehoord. De politie stelt een verder onderzoek in.

Gouda Mishandeling

Op zondag 10 oktober omstreeks 01.15 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden voor een horecagelegenheid aan de Zeugstraat. Bleek dat een 41-jarige man uit Gouda de toegang tot de horeca gelegenheid werd geweigerd. Hierop werd de bezoeker boos en kreeg hij klappen van een van de portiers. Toen zijn beide vrienden een 36-jarige man uit Oudewater en een 41-jarige man uit Gouda hem te hulp schoten kregen ook zij klappen van beide portiers. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Inbraak woningen

Op maandag 11 oktober tussen 00.10 uur en 02.10 uur hebben er inbraken plaatsgevonden in twee woningen aan de Veenzoom en Egelantierlaan. In beide gevallen werd een ruit ingegooid met een stoeptegel. Onbekend is wat er is weggenomen.

Gouda Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in Gouda. De controle werd in samenwerking met de Adviesdienst Verkeer en Vervoer van Rijkswaterstaat uitgevoerd. In totaal zijn 14 bestuurders aangehouden omdat zij boven de limiet van 220 ug/l uitkwamen. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat hun ademalcoholgehalte boven de 570 ug/l uitkwam; een 23-jarige Gouwenaar blies 625 ug/l en een 51-jarige Gouwenaar blies 600 ug/l. In totaal hebben 753 bestuurders een blaastest gedaan. Ook zijn er 30 bekeuringen uitgeschreven voor onjuiste of geen verlichting.

Bodegraven Auto in brand na aanrijding

Op de N11 vlak voor de afslag Bodegraven Centrum heeft zondagochtend 10 oktober rond 08.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. De auto's reden vanuit de richting Alphen in de richting van Bodegraven toen ze door onbekende oorzaak elkaar raakten. De auto van een 26-jarige Alphenaar vloog vrijwel direct na de aanrijding in band. De Alphenaar en een 19-jarige Bodegraafse die bij hem in de auto zat, konden op tijd uit de auto komen. Zij zijn evenals de bestuurder van de andere auto, een 28-jarige Leiderdorper, naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. De N11 is tot ongeveer 12.00 uur in de richting Bodegraven afgezet.

Ouderkerk aan den IJssel Ongeval onder invloed Zondagnacht 10 oktober om circa 3.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Lageweg een voertuig tegen een geparkeerde auto was aangereden. Ter plaatse gekomen bleek dat een 31-jarige inwoner van Ouderkerk aan den IJssel met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan was gereden waardoor de geparkeerde auto tegen een lantaarnpaal werd gedrukt. Zowel de geparkeerde auto als de lantaarnpaal hadden aanzienlijke schade. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn ten tijde van het ongeluk. De uitslag van de ademanalyse was 730 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Tevens kreeg hij een proces verbaal en een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Gouda rijden onder invloed In Gouda zijn zaterdagavond twee personen aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie hield om circa 22.00 uur een 65-jarige inwoner van Gouda aan op de Noothoven van Goorstraat, die kennelijk onder invloed verkeerde. De uitslag van de ademanalyse was 990 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 12 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij een alcoholcontrole op de Jac. P. Thijsselaan werd een 51-jarige inwoner uit Gouda staande gehouden. Bij ademanalyse bleek de man onder invloed te verkeren: de uitslag van de ademanalyse was 600 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 6 uur; tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 11 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --