IBM

LogicaCMG en IBM richten Open Source Referentie Lab op

Amstelveen -- 11 oktober, 2004 -- LogicaCMG en IBM maken vandaag bekend gezamenlijk een Open Source Referentie Lab te hebben opgericht. Het Referentie Lab is gevestigd bij LogicaCMG in Den Haag.

Met het Referentie Lab willen LogicaCMG en IBM klanten in de gelegenheid stellen te testen hoe Open Source toepassingen passen in hun bestaande infrastructuur. Hiermee willen beide ondernemingen met de klant meedenken welke voordelen Open Source hen kan bieden in prijs en kwaliteit.

Open Source en Open Standaarden bieden ICT maatwerk en keuzevrijheid voor personen en organisaties. Toch blijkt in de praktijk dat Open Source nog weinig wordt toegepast. Een belangrijke reden hiervoor is de onbekendheid van IT beslissers met de kwaliteit van de applicaties en de aanzienlijke kostenvoordelen die Open Source en Open Standaarden met zich meebrengen.

Het Open Source Referentie Lab biedt klanten niet alleen de mogelijkheid om in een proefomgeving de Open Source toepassingen te testen, het biedt tevens de kans om ervaringen en best practices vast te leggen. Aan de hand van business-cases demonstreert LogicaCMG niet alleen de technische integratie met bestaande infrastructuur, maar ook de beheersbaarheid en economische waarde., aldus Luciën Groenhuijzen, Directeur van het Open Source Competence Centre LogicaCMG.

Zowel LogicaCMG als IBM levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de Open Source Community. IBM heeft ondermeer 7500 medewerkers wereldwijd die zich bezig houden met Linux op het gebied van onderzoek, services en ontwikkelcentra.

Volgens Gerard Smit, IBM Technical Council is het Referentie Lab uniek in Nederland. IBM is een grote voorstander van Open Source. De samenwerking met LogicaCMG biedt onze klanten toegang tot best practices en bewezen kennis van en ervaring met Open Source implementaties.

Voor het Referentie Lab wordt gebruik gemaakt van de hardware en software van IBM. LogicaCMG heeft wereldwijd een groot aantal Open Source specialisten waarvan 200 in Nederland. Het merendeel van deze specialisten is gecertificeerd via het Linux Professional Institute (LPI).