Politie Amsterdam-Amstelland

Gezin bekneld na aanrijding
11-10-2004. Zondagmiddag rond kwart voor twee raakten een gezin bekneld toen de auto waarin zij zaten bij een aanrijding over de kop sloeg en tegen een paal tot stilstand kwam. De brandweer kon de ouders en hun twee kinderen bevrijden. De zwaargewonde slachtoffers werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De moeder van het gezin verkeert nog in kritieke toestand.

Volgens omstanders werd de personenauto op de kruising van de Burgemeester Roëlstraat met de Burgemeester van Leeuwenlaan in de flank geraakt door een bestelbus. De bestuurder van deze bus rende na het ongeval weg maar meldde zich later op een bureau. Hij is aangehouden en zal worden verhoord over het ongeval.
---

Chaos op ring door kettingbotsing

11-10-2004. Zaterdagmiddag werd de Coentunnel in de richting Zaanstad afgesloten na een kettingbotsing. Rond half vier reden tien auto's op elkaar. Drie inzittenden raakten zwaargewond. Voor het leven van een van de slachtoffers wordt nog steeds gevreesd.

Ook het verkeer richting Amsterdam raakte gestremd door kijklustige bestuurders. Rond vijf uur in de middag was de chaos verholpen en kwam het verkeer in beide richtingen weer op gang.
Overval op belwinkel
11-10-2004. Zaterdagavond rond halfnegen werd een belwinkel door vier gemaskerde en gewapende mannen overvallen. Er waren op dat moment drie personen aanwezig. De vier overvallers dwongen het aanwezige personeel de kassa te openen. Vervolgens vertrokken ze in onbekende richting met spullen en geld.
Buitenfunctiestelling
11-10-2004. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vrijdag een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 43-jarige hoofdagent werkzaam aan het negende district. Hij wordt verdacht van fraude.
Horecagelegenheid overvallen: verdachte gepakt
11-10-2004. In de nacht van zondag op maandag werd een horecagelegenheid aan de Rozengracht overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen.
Na melding van de overval zetten agenten de omgeving van het pand af. Een onderzoek leverde al snel een verdachte op, die in de Rozenstraat werd gearresteerd. Er werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld om de tweede verdachte te vinden, maar zonder resultaat. Man neergeschoten op Brouwersgracht
11-10-2004. In de nacht van zaterdag op zondag raakte werd 37-jarige man neergeschoten. De man was met een groepje van ongeveer 7 mensen onderweg naar een horecagelegenheid.
Ter hoogte van de Brouwersgracht passeerden ze een stelletje. Na een woordewisseling trok de man van het stel een wapen en schoot gericht in de richting van het groepje. Het slachtoffer werd geraakt in arm, been en borst. De dader rende hierna weg. Het slachtoffer moest geopereerd worden, maar is niet levensgevaarlijk gewond. De vrouw die bij de schutter hoorde is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.
Vrouw gestoken na ruzie met taxichauffeur
11-10-2004. Zaterdagavond rond negen uur werd een 33-jarige vrouw in de Waalstraat in haar rug gestoken.
De vrouw en een vriendin hadden na een ritje onenigheid gekregen met de taxichauffeur over de prijs. Hij zette de twee vrouwen af bij een horecagelegenheid in de Waalstraat, maar kwam even later terug met twee mannen. De chauffeur sloeg een van de vrouwen neer. De andere vrouw werd met een mes gestoken. Zij raakte hierdoor lichtgewond. Daarna gingen de mannen er vandoor.