Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 11-10-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Steekpartij

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 17.40 uur kreeg de politie de melding van een steekpartij aan het Jaarbeursplein. Ambulancepersoneel was al snel ter plaatse om zich over twee slachtoffers (een 34-jarige man uit Haaksbergen en een 26-jarige vrouw uit Utrecht) te ontfermen. De man had letsel aan het gezicht en zijn hand. De vrouw had ernstig rugletsel. Beide slachtoffers zijn naar het UMC te Utrecht vervoerd.

Een 30-jarige verdachte uit Utrecht was in een auto gestapt en weggereden, maar dankzij getuigen kon de man kort na de melding op de Croeselaan worden aangehouden. Bij deze verdachte werd een steekwapen aangetroffen. Een 27-jarige verdachte uit Utrecht en 20-jarige verdachte uit De Meern werden eveneens aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het motief van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche onderzoekt de zaak.

Onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen 10 oktober om 10.40 zagen surveillerende agenten een automobilist vanaf de Loevenhoutsedijk het Zandpad oprijden. De 32-jarige man uit Utrecht negeerde hierbij een geslotenverklaring. Toen de agenten de man hierover wilden aanspreken, zagen zij dat zijn bijrijder een flesje bier vasthield en dat er een leeg bierflesje in de auto lag. Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij blies 500 ug/l en kreeg een rijverbod van 5 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Die avond, omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een melding van een kleine aanrijding op het Zandpad. Een 50-jarige man uit Utrecht zou tegen de auto van een 27-jarige Utrechter zijn aangereden en wilde wegrijden zonder de schade af te handelen. De 50-jarige man bleek teveel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de man 770 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.