Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 11-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Inbraak

VEENENDAAL Op zondag 10 oktober werd ingebroken bij een winkel. De verdachten gingen er met een partij kleding vandoor.

Rond 21.45 uur bevonden enkele mensen zich in een woning boven een winkel aan de Wageningselaan. Plotseling hoorden zij het alarm van de onder de woning gelegen winkel afgaan. Eén van hen, een 56-jarige man uit Veenendaal, liep naar beneden en zag een donkerkleurige BMW stationwagen voor de winkel staan. Tevens zag hij twee mannen met kleding uit de winkel komen en die in de auto laden. Eén van die mannen kwam op de getuige af en bedreigde hem met een koevoet. De getuige vluchtte de woning binnen, waarop de verdachte enkele ruiten insloeg. Door glassplinters liep de getuige verwondingen in zijn gezicht op.

De verdachten gingen er in de BMW vandoor. Een op dat moment passerende beveiligingsmedewerker zag het voorgaande gebeuren. Hij probeerde de BMW klem te rijden, maar dat lukte niet en de verdachten wisten te ontkomen.

Openlijke geweldpleging

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober werd een jongen mishandeld.

Rond 02.30 uur bevond een 17-jarige jongen uit Veenendaal zich op de Markt. Hij was wezen stappen en wilde naar huis fietsen. Op de Markt maakte één jongen uit een groep een opmerking in de trant van dat de Veenendaler iets zou hebben gedaan. De Veenendaler was zich van geen kwaad bewust, maar kreeg vervolgens meerdere klappen van de groep jongens. Een andere jongen riep dat de groep moest stoppen, waarna zij er vandoor gingen. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op. Hij deed aangifte van openlijke geweldpleging.

De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.