Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Papier en karton is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

11-10-2004

CNV Papier en karton: Staking bij Armstrong in Hoogezand wordt beëindigd

De leden van CNV Papier en karton bij plafondsystemenfabrikant Armstrong in Hoogezand hebben vanmorgen besloten de drie weken durende staking te beëindigen Dit besluit volgt op een akkoord tussen de bonden en het bedrijf.

Met Armstrong is afgesproken dat een werkgroep, bestaande uit twee vertegenwoordigers van werknemerszijde en twee van de kant van de werkgever, professor Kaman en de controller van het bedrijf het sluitingsplan van de werkgever (waarin alle productie wordt overgeheveld naar Duitsland) en het alternatief van vakbondszijde doorrekent. In dit plan verdwijnt alleen de bulkproductie naar Duitsland en blijven de speciale producten in Nederland. Mocht blijken dat het alternatieve plan beter is, moet Armstrong het besluit tot sluiting opnieuw in overweging nemen. Gebeurt dit niet, dan volgt arbitrage. Geeft Armstrong geen gehoor aan de uitspraak, dan zal de ondernemingsraad een procedure bij de Ondernemingskamer aanspannen.

Sociaal plan
De bonden praten op 18 oktober verder over het sociaal plan voor de werknemers. Uitgangspunten zijn: bemiddeling naar ander werk en een behoorlijke schadeloosstelling.

Nadere inlichtingen:

Heino Smedes (bestuurder CNV Papier en karton)
030 6348 348
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 6348 348