NVM

spacer

spacer

Persberichten

11 oktober 2004

Nieuwe internetsite funda in business brengt vraag en aanbod vastgoed bij elkaar

De Nederlandse vastgoedsector heeft er vanaf vandaag een nieuwe internetsite bij; www.fundainbusiness.nl. De website toont het aanbod van de NVM-bedrijfsmake-laars door geheel Nederland. De langverwachte transparantie voor de markt van bedrijfsonroerendgoed wordt daarmee realiteit. Initiatiefnemer van de website is de vakgroep BOG (Bedrijfs Onroerend Goed) van de NVM. Funda, bekend van de gelijknamige site voor woningaanbod, verzorgt de uitvoering en exploitatie. Funda in business is vanaf de start de grootste website voor commercieel vastgoed in Nederland.

De website van funda in business is speciaal ontwikkeld als advertentieplatform voor commercieel vastgoed en als middel om meer transparantie te brengen in de aanbodzijde van de markt. "Onze leden hebben veel behoefte aan een platform via internet. Wij verwachten dat de marktverhoudingen zullen veranderen en dat de NVM BOG- makelaars een voorsprong zullen nemen op de rest," aldus Marijn Snijders, voorzitter van de vakgroep BOG van de NVM. De site zal naar verwachting veel ondernemers en beleggers aantrekken. De site biedt een uniek aanbod van kantoor-, bedrijfs-, en winkelruimte en horecaobjecten en in de toekomst ook bouwgrond. Daarnaast zullen ook makelaars, die op zoek zijn voor hun opdrachtgever, veelvuldig de funda in business website raadplegen.

Het beheer en exploitatie van de site komen in handen van funda. Volgens Marque Joosten, directeur van funda, kan de ervaring die de organisatie de afgelopen vier jaar heeft opgedaan met funda.nl, optimaal ingezet worden voor deze nieuwe activiteit. "Uiteraard gaan we gebruik maken van de grote naamsbekendheid van funda. Vandaar ook de keuze voor de naam funda in business."

Vanaf de start zijn circa 5.000 duizend objecten via de site te vinden. De komende zes maanden groeit dit aantal verder uit naar vrijwel het volledige aanbod van alle NVM BOG-makelaars. Daarnaast zijn er ook alle 750 NVM bedrijfsmakelaars via een zoekmachine op de site te vinden. Funda in business is daarmee vanaf de start de grootste website voor commercieel vastgoed in Nederland.