MEDIAWAVES


Frido van der Weij wint Fur Innovation Award 2004

Gistermiddag ontving de Amsterdamse ontwerper Frido van der Weij uit handen van juryvoorzitter Frans Molenaar de Fur Innovation Award 2004 na afloop van een modeshow in hotel 717, te Amsterdam. Overige genomineerden waren Katrin Neyer en Peter Michon. De prijs bestaat uit een masterclass aan het prestigieuze Saga International Design Center. Tevens vertegenwoordigd Frido van der Weij Nederland bij REMIX, de internationale bontcompetitie georganiseerd door de Internationale Bonthandel Federatie.

Frido van de Weij: 'Met deze collectie toon ik mijn evolutie in het werken met bont. Het combineren van zoveel mogelijk bontsoorten op een vernieuwende wijze is mijn handelsmerk'.

Jury voorzitter Frans Molenaar: 'De jury was gecharmeerd van de bijna sculptuurachtige wijze waarop Frido met bont werkt, maar daarbij de draagbaarheid niet uit het oog verliest.
Overigens waren alle collecties van hoog niveau. Katrin Neyer viel op met een zelf ontwikkelde vissengraat techniek in een vederlichte mantel. Peter Michon met zijn theatrale collectie waarin gewerkt is met restmaterialen'.

Henk Morsink, voorzitter Nederlands Bont Instituut: 'Met de Fur Innovation Award beoogt het Nederlands Bont Instituut de integratie van bont en mode te stimuleren. In Nederland is zoveel talent en ook dat was dit jaar weer goed te zien. Het Nederlands Bont Instituut hoopt dat de Fur Innovation Award verder uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend inspirerend mode moment'.