Politie Groningen

Persberichten maandag 11 oktober 2004

provincie Groningen, 11-10-2004 -

Groningen: meisje gewond bij ongeval
Een 17-jarige meisje uit Groningen is zondagmiddag op de Oosterkade gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje was tijdens het fietsen gevallen. Het slachtoffer is met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: opgefokte man aangehouden
De politie heeft zondagochtend een 25-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een vordering of bevel. De man gedroeg zich verbaal enigszins opgefokt naar diverse omstanders. De politie verzocht de Stadjer om weg te gaan. Hij wilde, ondanks meerdere vorderingen, niet weggaan. De man werd hierop ingerekend. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en werd ter ontnuchtering ingesloten. De 25-jarige zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verlichtingscontrole leidt tot elf bekeuringen De politie heeft zondagavond op diverse locaties een
verlichtingscontrole gehouden. Op zowel de Rademarkt, het A Kerkhof als de Oosterstraat werd door de politie gecontroleerd. Elf fietsers voerden geen verlichting en kreeg een bekeuring uitgereikt.

Groningen: bromfietser onder invloed
Op de Groningerweg heeft de politie zondagavond een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op zijn bromfiets gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Een blaastest op straat bevestigde dit. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Naast het proces-verbaal voor rijden onder invloed kreeg de bromfietser ook nog twee bekeuringen uitgereikt. Eén bon voor het rijden zonder helm en een tweede bekeuring voor het niet verplicht volgen van het fietspad.

Groningen: koe op Noordzeeweg
De politie heeft zondagnacht een koe vanaf de Noordzeeweg, tussen Groningen en Bedum, verjaagd. Het beest liep op de rijbaan en zorgde hierdoor voor hinder en gevaar. Politieagenten konden het beest naar het naastgelegen weiland verjagen.
Berichten regio volgen later