Gemeente Hellevoetsluis


Tekeningenactie Beslan

Op dit moment hebben we ongeveer 250 reakties gekregen van scholen en instellingen vanuit heel Nederland. We hebben ongeveer 5000 tekeningen ontvangen. Er zijn heel veel leuke en ontroerende teksten bij van kinderen die iets bij hun tekeningen hebben geschreven. De werkjes zijn in allerlei verschillende materialen gemaakt en sommige zijn werkelijk ook heel groot gemaakt. Omdat een aantal gemeenten wat meer tijd nodig hadden om hun scholen te bereiken hebben we de aktie verlengd tot 31 oktober 2004. We hopen dat we de 10.000 tekeningen halen. Dat is een mooi rond getal waar we dik tevreden mee zijn.

Weet je dus nog een school of klas die nog niet heeft meegedaan vertel ze dan dat ze mee moeten doen. We hebben contacten met de Russische Ambassade en met een leraar in Beslan om afspraken te maken over wanneer en hoe we de tekeningen gaan aanbieden. Via deze website houden we jullie op de hoogte. Ook de landelijke media is hier bij betrokken. Na deze aktie willen we de kinderen in Beslan de mogelijkheid bieden om ook hun verhaal te vertellen door middel van een schilderij, gedicht of tekening. We willen ze van materialen voorzien om dit te realiseren en ze de mogelijkheid bieden om dit de wereld te tonen door middel van een rondtrekkende expositie van hun gevoelens. Op dit moment zijn we hierover druk in overleg. We houden jullie op de hoogte.

Hebben jullie nog suggesties of wil je wat vragen ga dan naar: johanvkonijnenburg@hotmail.com of schrijf naar: Postbus 1159, 3220 BD Hellevoetsluis, fax. 0181 312348.

Bedankt,
Johan