Ingezonden persbericht


Digitale foto s op geheugenkaart direct op multimediamonitor weergeven zonder PC

Samsung introduceert TFT-monitor met Memory Card Reader

Delft, 11 oktober 2004 - Samsung Electronics brengt met de SyncMaster 730MP een multimediamonitor pur sang op de markt. De 17-inch TFT-monitor is standaard uitgerust met zowel een TV- en radiotuner als stereoluidsprekers met Virtual Dolby-geluid. Bovendien is de SyncMaster voorzien van een geïntegreerde Multiformat Card Reader . Hiermee kunnen digitale bestanden, zoals foto s, van diverse typen geheugenkaarten eenvoudig en snel op de monitor worden weergegeven zonder tussenkomst van een PC. Ook kunnen MP3-bestanden direct worden afgespeeld.

Samsung is bij de ontwikkeling van dit MP-model uitgegaan van de eisen waaraan een echte multimediamonitor zou moeten voldoen. Eén van die eisen is volgens Samsung een geïntegreerde Multiformat Card Reader. Hiermee kunnen digitale bestanden van de meest populaire type geheugenkaarten, zoals Smartmedia, Memory Stick, MMC, Compact Flash en SD-Cards, direct op de monitor worden bekeken, zonder het gebruik van een PC. De Multiformat Card Reader is ingenieus weggewerkt aan de zijkant van de monitor, waarbij de toegankelijkheid van de kaartlezer niet in het geding is gekomen.

Multimedia pur sang : TV, radio én luidsprekers
De stereoluidsprekers aan weerszijden van de monitor maken extra speakers op het bureau overbodig. De luidsprekers van 2 x 5 watt geven eersteklas geluid in Virtual Dolby met BBE basversterking. Wie graag zijn informatie van verschillende media betrekt zal met plezier de MagicTuner gebruiken. Dit is een TV-tuner (NTCS/PAL/SECAM) en radiotuner ineen. En wanneer degene tijdens het werken niets wil missen, maakt hij handig gebruik van de Picture-In-Picture-functie (PIP), die het TV-scherm als klein beeld in het grotere computerscherm toont. Met de Picture-By-Picture-functie (PBP) kunnen de TV- en computerbeelden op gelijke grootte naast elkaar worden geplaatst.

Tal van aansluitingen: voor elke standaard een ingang Via de DVI-ingang van de SyncMaster 730MP kunnen beelden van een PC met een digitale grafische kaart of apparatuur zoals DVD-speler, gameconsole of camera worden getoond. Voor de aansluiting van een videorecorder, camcorder of settopbox kan de scart-ingang worden gebruikt. Ook is de SyncMaster 730MP voorzien van een composiet- en S-video-aansluiting.

Sterke prestaties: snelle responstijd van 16 ms
Met een helderheid van 400 cd/m2 een contrastratio van 450:1 levert de SyncMaster 730MP sterke prestaties. De responstijd van 16 ms garandeert de beste beeldkwaliteit, óók bij snelle beeldwisselingen. Dankzij de kijkhoek van 140 graden horizontaal en verticaal biedt de multimediamonitor vanuit alle posities een goed zichtbaar beeld.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operations, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht