1e persbericht van maandag 11 oktober

Eindhoven 11-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Een man van 32 uit Breugel is maandagmorgen rond 8.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Europalaan en Orpheusbrug. De man reed op het fietspad van de John F Kennedylaan richting de Orpheusbrug. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een van links komende auto bestuurd door een 63-jarige Veldhovense. De bromfietser is met rug- en nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft maandagmorgen in het stadsdeel Stratum verkeerscontroles gehouden. Er werd speciaal gelet op het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd. Er is gecontroleerd op de Geldropseweg, de Piuslaan, de Floralaan West en de Roostenlaan. Er zijn 27 fietsers en bromfietsers bekeurd die door rood reden. Ook zes automobilisten gingen voor dat feit op de bon. Een automobilist kreeg een bekeuring vanwege het verkeerd voorsorteren.

Eindhoven: Dronken man valt meisjes lastig

Op de Rode Kruislaan is zondag om 19.35 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had twee 14-jarige meisjes lastig gevallen. Hij wilde hen meenemen naar huis en betastte hen. De man was dronken. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Airbornelaan een witte Mercedes 312 bestelauto met het kenteken VX-FR-45 gestolen.

Helmond: Man tijdens pinnen bewusteloos geslagen en beroofd

Zondag rond 20.00 uur is op de Kasteel Traverse een 34-jarige Helmonder tijdens het pinnen van geld bij een betaalautomaat bewusteloos geslagen. Nadat het slachtoffer zijn geld, ruim honderd euro, had gepind werd hij van achteren neergeslagen. Toen de man bijkwam had hij een bloedende hoofdwond en mistte hij zijn zojuist gepinde geld. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Helmond: Diefstal auto

Zondagavond is in de Molenstraat in Helmond een grijze Chrysler Voyager met het kenteken NV-PS-30 gestolen.

Helmond: Huiselijk geweld

Een 16-jarige Helmonder is zondag om 22.10 uur in de ouderlijke woning in Helmond West aangehouden. Er was een ruzie geweest tussen hem en zijn ouders. Tijdens de ruzie had hij zijn vader geslagen. De jongen voor onderzoek ingesloten.

Oirschot: Man aangehouden na vernieling

Op de Kortenaarlaan is maandag om 0.30 uur een 35-jarige man uit Oirschot aangehouden. De man had eerder op de avond een ruit vernield. Dat gebeurde op de Agnes van Kleefstraat bij de woning van een familielid. De aanleiding is nog niet bekend. De man is ingesloten.

Son: Computer weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan Ekkersrijt 4200 is zondag tussen 16.30 en 0.30 uur een personal computer gestolen. De waarde is ongeveer 1.000,=. Er is een deur opengebroken.

Deurne: Drie mannen na openlijke geweldpleging aangehouden

Op het Stationsplein zijn zondag om 19.50 uur drie mannen van 26, 25 en 24 jaar oud uit Deurne aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij op de Julianastraat een buitenlamp van de muur rukten. De eigenaar ging achter hen aan en zag dat ze op het Nassauplein een goaltje vernielden. Toen hij hen daarover aansprak bedreigden ze hem. De gewaarschuwde politie kon hen aanhouden. Na verhoor konden ze naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Gereedschap weg bij inbraak

Tussen donderdag 17.00 uur en zondag 13.30 uur is gereedschap weggenomen uit de berging bij een woning aan het Klaverplein. De berging was niet afgesloten. De buit bestond uit een motorzaag, een boormachine en een cirkelzaag. De waarde ligt rond de 1900,=.