Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

(Brom)fietsers laat je zien

Publicatiedatum: 11-10-2004

Vanaf 15 oktober a.s. gaat de politie van district Rivierenland in de gemeente Lingewaard de schoolgaande jeugd intensief controleren op de fietsverlichting. De controles sluiten aan op de landelijke verkeerscampagne "Laat je zien". De campagne loopt in ieder geval tot en met november 2004.

De controles van de fietsverlichting zullen vooral plaatsvinden in de ochtend -en avonduren en zijn met name gericht op schoolgaande jeugd. Op schoolroutes worden de scholieren gecontroleerd op het voeren van een voor -en achterlicht maar ook de verplichte zij -en achterreflectie. Hierbij hanteert de politie de stelregel: Niet zien is schrijven.
De reden dat de politie de controles uitvoert, is omdat de fietser kwetsbaar is en zeker in de donkere maanden. Het is gebleken dat wanneer er vroegtijdig aandacht wordt geschonken aan de fietsverlichting, het aantal overtredingen in de rest van de herfst
-en wintermaanden aanzienlijk minder is. Voor meer over de verkeerscampagne en tips over de juiste fietsverlichting zie www.3vo.nl en de fietsverlichtingswijzer die op deze site staat.

/////////