Veilig Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam Noord - Betere openbare verlichting 11/10/2004 - Op diverse plekken in Amsterdam Noord wordt in opdracht van de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer de openbare verlichting verbeterd. De verbetering is noodzakelijk omdat in een aantal straten in Noord de geldende verlichtingsnormen niet gehaald worden.

De verlichting op het Buikslotermeerplein en het parkeerterrein aan de Loenermark is inmiddels verbeterd. Dit is gebeurd door geel licht te vervangen door wit en waar nodig lantaarnpalen bij te plaatsen. In Schellingwoude en op het laatste deel van de Nieuwendammerdijk zijn ouderwetse straatlantaarns geplaatst, voorzien van wit licht. Verder worden lichtmasten rechtgezet en opnieuw geschilderd.

De lichtmasten aan de Werengouw zullen van half oktober tot eind november worden vervangen. Hierbij zal de verlichting op de voetpaden bijzondere aandacht krijgen. Aan de huizenzijde zal er een bijzondere lichtmast worden geplaatst. Aan de overzijde van de rijweg zal het voet-/fietspad ook verlicht worden.

Voor het gevoel van sociale veiligheid van de bewoners en bezoekers, heeft dIVV samen met het stadsdeel, besloten om extra verlichting te plaatsen op het Waterlandplein. In Tuindorp Nieuwendam werkt dIVV mee aan een inbraakpreventieproject waarin, als proef, op de openbare ruimte padvinderszijn geplaatst. Deze proef is positief ontvangen en zal in 2005 een vervolg krijgen.

Voor nadere informatie kunt u bellen met Publieksvoorlichting Amsterdam Noord, tel. 6349452

Lichtmasten in Amsterdam Noord

Terug naar de vorige pagina