Ingezonden persbericht


Spraakzaam, interactief en computergestuurd...
Ramon de robot kan doen wat je zegt

Hattem, oktober 2004... Super! Zo denken kinderen over Ramon de Robot. Ramon is de eerste robot die Nederlands spreekt en die zelf reageert op gesproken commando's. Wedden dat deze nieuwe coole kindervriend de vaders jaloers maakt op het speelgoed van hun kinderen?

Een robot met hersens
Ramon is een te gekke, sympathieke robot waar menig kind al lang van droomt, want met Ramon hebben ze er echt een vriendje bij. Deze robot kan bijna alles wat de kinderen kunnen: bewegen, sporten, dansen, praten... maar ook luisteren en opdrachten uitvoeren! Ramon kan zelf denken, zijn geheugen is een chip met voorgeprogrammeerde software.

Een spraakzame, interactieve robot
Hoe knoop je een gesprek aan met Ramon? Zet de headset op - een koptelefoon met microfoon - en zodra je oogcontact maakt met Ramon en zijn naam roept, kan je met hem praten. Hij kan tot 25 commando's uitvoeren van iedereen die de headset op heeft. De communicatie tussen Ramon en z'n baasje verloopt dus volledig draadloos.

Sportieve Ramon
Ramon is echt geen stijf type. Hij kan lopen en draaien, buigen om dingen op te pakken, vallen en opstaan, noem maar op. Ook met sit-ups, sport en dans kan Ramon perfect uit de voeten. Met meer dan 50 geprogrammeerde bewegingen weet deze robot van aanpakken!

Onder Ramons motorkap
Geheugen: 512kB embedded read only memory
Processor: 8 bit CPU
Spraakprogramma: tot 25 commando's
50 bewegingen
Interactie: headset met infrarood zender en microfoon, geen afstandsbediening nodig Ramon is verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en warenhuizen voor 79,99 euro en is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Hattem, Parijs en Brussel. In 1980 introduceerde Goliath Rummikub op de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, Stap-op, Exago, Plug & Play Pacman en Ramon de Robot. Zie ook www.goliathgames.nl.