Politie Gelderland-Midden

Bemmel - brommobiel strandt tegen garagedeur

Publicatiedatum: 11-10-2004

Op de Wardstraat, nabij de kruising met de Dijkstraat in Bemmel is zondagavond een brommobiel uit de bocht gevlogen en tegen een garagedeur tot stilstand gekomen. De bestuurder van het wagentje, een 86-jarige Bemmelnaar, was op enkele snijwondjes na verder ongedeerd gebleven. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes, toen de Bemmelnaar vanaf de Wardstraat linksaf de Dijkstraat wilde inrijden. De man zag naar eigen zeggen de bocht te laat en reed rechtdoor. Daarbij reed hij de inrit van een woning aan de Poeldrik op en kwam tegen de garagedeur tot stilstand. De brommobiel moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De garage van de woning had ook schade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Halt voor jeugdige Zevenaarders na diefstal
Publicatiedatum: 11-10-2004

Twee jeugdige Zevenaarders van vijftien en zestien jaar hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Beide knapen werden zondagmiddag op heterdaad betrapt op diefstal vanaf een bouwterrein aan de Schoolstraat in hun woonplaats. Omwonenden hadden het verdachte duo al op de bouwplaats zien scharrelen en waarschuwden de politie. Die zag even later de beide jongens over de Vondellaan fietsen. Ze zouden balken en spijkers hebben weggenomen. Beide jongens bekenden de diefstal en moesten de buit zelf weer terugbrengen. Na verhoor werden ze aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort-politie pakt auto af van Westervoorter
Publicatiedatum: 11-10-2004

De politie heeft zondagavond op de Rivierweg in zijn woonplaats de auto in beslag genomen van een hardleerse Westervoorter. De 19-jarige automobilist was al eerder door de politie bekeurd in verband met enkele technische gebreken. Bovendien had hij uitlaatpijpen onder zijn auto gemonteerd die teveel kabaal maakten. Nadat de man al eerder was aangezegd de gebreken te verhelpen bleef hij desondanks doorrijden. Daarbij was hij gewaarschuwd dat zijn auto bij herhaling in beslag zou worden genomen. Zondagavond troffen surveillerende agenten de Westervoorter met nog steeds brullende uitlaatpijpen aan. De auto werd nu in beslag genomen voor technisch onderzoek. En de Westervoorter kan een proces-verbaal verwachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---