Praktijkonderzoek Veehouderij

Cursus timemanagement

Hoe presteer ik meer in minder tijd? Wát is essentieel werk op het melkveebedrijf? De melkveehouderij concentreert zich op grotere bedrijven. Het verhogen van de inkomsten middels groei is een veel gekozen strategie. Naast melkquotum is arbeid echter steeds vaker een beperkende factor. Veel bedrijven lopen tegen een maximum aantal kg 's melk per arbeidskracht op. Hoe kan deze eigen arbeid, of betaalde arbeid, zo efficiënt mogelijk ingezet worden? Werkzaamheden voor de voederwinning kunnen wellicht (goedkoper) uitbesteed worden. Maar hoe zit het met de uren die besteed worden aan melken en voeren? Of met uren aan veeverzorging? Om over het `managen' en de administratie nog maar niet te spreken.
AccoN Accountants & Adviseurs organiseert daarom samen met specialisten van de Animal Sciences Group een cursus "Timemanagement". Aan de hand van uw eigen bedrijfssituatie kijken we op welke onderdelen u de bedrijfsvoering ten aanzien van arbeid zo optimaal mogelijk kunt inrichten. In drie dagdelen ontvangt u praktijkgerichte tips. Bijvoorbeeld welke werkzaamheden kunnen elders, anders, efficiënter of goedkoper.
Voor aanmelding of inlichtingen over deze cursus kunt u contact opnemen met Max Arends en Esther Weernink van AccoN, telefoon 0573- 299299; of met de Animal Sciences Group, Praktijkonderzoek (Judith huiting, telefoon 0320 - 293480)

---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 11-10-2004 13:36.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl