Gemeente Hulst


Persbericht - 11.10.2004

Een veilige Havendijk

Vanwege de aanleg van de rondweg Terhole, wordt de Havendijk momenteel veelvuldig gebruikt. Het aantal voertuigen dat per dag over de dijk rijdt, in combinatie met de fietsende schooljeugd, levert een onveilige situatie op. Reden voor de gemeente, de Regiopolitie, 3VO en het Reynaertcollege om actie te ondernemen.

Op vrijdag 15 oktober 2004 vindt er op de Havendijk een actiedag plaats. Op deze dag worden alle gebruikers van de dijk gewezen op de ontstane situatie. Schoolgaande jeugd die de havendijk tussen 07.30 09.00 uur per fiets of bromfiets passeert, ontvangt een reflecterend hesje en een flyer. Deze flyer wijst hen op de gevaren ter plaatse en adviseert hen een andere route te nemen.
Ook automobilisten krijgen op 15 oktober 2004 ter plaatse informatie uitgereikt. Ook zij worden geattendeerd op de verkeerssituatie en hen wordt dringend verzocht de route via Terhole te nemen.

Daar de werkzaamheden aan de rondweg nog tot eind november 2004 in beslag nemen, ontvangen de ouders van de leerlingen van het Reynaertcollege, welke afkomstig zijn uit Hengstdijk en Vogelwaarde, deze week een brief. Hierin worden ook zij geïnformeerd over de situatie op de Havendijk. Ook het Reynaertcollege besteedt deze week aandacht aan de ontstane verkeerssituatie.
Tenslotte zal de Regiopolitie ter hoogte van de Havendijk de komende periode de nodige snelheidscontroles uitvoeren.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl