VODAFONE
http://www.vodafone.nl

UMTS mijlpalen Vodafone Nederland

11 oktober 2004 - Vodafone biedt als eerste UMTS roaming in 10 landen
Vanaf 11 oktober 2004 kunnen Vodafone klanten die gebruik maken van de UMTS datakaart voor de laptop of van Vodafone live! met UMTS deze diensten ook gebruiken in 10 landen in Europa en Azië. Vodafone is de eerste operator in Nederland die het klanten mogelijk maakt om hun UMTS diensten ook te gebruiken wanneer ze in het buitenland zijn. Met dezelfde snelheid en net zo makkelijk in het gebruik als in Nederland. Vodafone klanten kunnen vanaf deze datum UMTS diensten ook gebruiken in Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, Portugal, Zweden, Griekenland, Japan, België (Proximus) en Frankrijk (SFR).

22 september 2004 - Vodafone kondigt uitgebreide nieuwe serie UMTS telefoons voor consumenten aan
Op deze datum maakt Vodafone haar uitgebreide serie van 10 nieuwe generatie UMTS telefoons voor consumentendiensten bekend. De nieuwe toestellen zullen voor de feestdagen in de winkels verkrijgbaar zijn en volgen op de succesvolle introducties van de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS datacard en Vodafone live! met UMTS. Vodafone zal 10 nieuwe mobiele UMTS telefoons introduceren. Het portfolio bestaat uit de Sharp 802, de Sharp 902, de Motorola E1000, de Motorola V980, de Motorola C980, de Vodafone NEC 802N, de SonyEricsson V800, de Nokia 6630, de Samsung Z110V en de Samsung Z107V.

20 september 2004 - Vodafone introduceert als eerste de UMTS SonyEricsson Z1010 telefoon in Nederland
Vodafone breidt op die dag als eerste haar UMTS telefoonaanbod verder uit met de SonyEricsson Z1010, een kwalitatief hoogwaardige mobiele UMTS telefoon. Na de introductie van UMTS voor klanten met de Vodafone live! Samsung Z105, is deze 'communicatie all-rounder' van SonyEricsson vanaf die dag verkrijgbaar in alle Vodafone winkels.

September 2004 - Vodafone UMTS datakaart nu vanaf 1 Euro Vanaf medio september 2004 maand kunnen klanten de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS datakaart aanschaffen vanaf 1 Euro. De UMTS datakaart biedt klanten de mogelijkheid om met de laptop mobiel te e-mailen, te internetten en gebruik te maken van bedrijfsapplicaties met een snelheid die 6 keer sneller is dan ISDN.

17 september 2004 - Vodafone eerste met meer dan 50% UMTS dekking Vodafone biedt als eerste operator in Nederland meer dan de helft van de Nederlandse bevolking UMTS dekking. Met een dekkingspercentage van 55% zorgt Vodafone voor een geografische spreiding van het Vodafone UMTS netwerk dat grotere steden, industrieterreinen, snelwegen en spoorwegen in Nederland met elkaar verbindt. Hierdoor kunnen Vodafone klanten in steeds meer plekken van Nederland gebruik maken van de UMTS diensten voor de laptop en de mobiele telefoon.

5 augustus 2004 - Vodafone zendt Dance Valley live uit op UMTS mobiel
Vodafone heeft een primeur tijdens de 10e editie van Dance Valley: Vodafone klanten kunnen met een Vodafone live! met UMTS toestel kijken naar rechtstreekse beelden van Dance Valley 2004 in Spaarnwoude. Dance Valley bezoekers krijgen via Vodafone live! met UMTS exclusieve backstage beelden via Video Telefonie. Vodafone is de eerste mobiele operator die het mogelijk maakt om het bekendste dance-event van Nederland live te bekijken op de mobiele telefoon.

29 juni 2004 - Zakelijke UMTS diensten 33% goedkoper. 200 MB Voorraad speelt in op toename UMTS gebruik
Vanaf 1 juli dit jaar kunnen Vodafone klanten profiteren van een extra voordelig tarief voor hun Vodafone UMTS-datakaart van 50 Eurocent per MB. Wegens de toename in het datagebruik van haar klanten introduceert Vodafone vanaf die datum een extra grote Data Voorraad van 200 MB voor EUR 100 per maand. Het gebruik van de Vodafone UMTS datakaart wordt hiermee 33% goedkoper.

24 juni 2004 - Impulz live via Vodafone live! met UMTS Via Vodafone live! met UMTS konden klanten op zaterdag 26 juni via hun UMTS toestel rechtstreeks kijken naar beelden van het dance event Impulz. Bereikbaar wordt wederom bekijkbaar want via Vodafone live! met UMTS konden deze klanten kijken naar beelden van bekende DJ's als Ferry Corsten, Johan Gielen en Ronald van Gelderen. Vodafone is de eerste operator in Nederland die het mogelijk maakt een live reportage te bekijken op de mobiele telefoon.

16 juni 2004 - Bereikbaar wordt bekijkbaar - Vodafone introduceert als eerste in Nederland UMTS diensten voor consumenten Vodafone Nederland biedt vanaf die dag de eerste UMTS diensten via Vodafone live!, de succesvolle consumentendienst van Vodafone. Naast het brede scala aan diensten dat via Vodafone live! op dat moment al beschikbaar was, kunnen klanten vanaf die dag elkaar via video telefonie zien en kunnen ze op hun mobiele telefoon kijken naar live televisie, filmtrailers en muziek- en sportclips. Bereikbaar wordt bekijkbaar.
Voor klanten die als eerste de Samsung Z105, het eerste Vodafone live! met UMTS toestel, wilden uitproberen, werd het toestel vanaf 17 juni te koop aangeboden in Vodafone winkels in het UMTS dekkingsgebied.

16 juni 2004 - Vodafone als eerste in Nederland met live CNN Het internationale nieuws altijd in je jaszak! Vanwege bovengenoemde introductie op deze datum van Vodafone live! met UMTS kunnen Vodafone klanten als eerste in Nederland live naar CNN kijken op hun UMTS mobieltje.

12 februari 2004 - Vodafone Nederland introduceert UMTS-diensten Vodafone Nederland kondigt op die dag als eerste mobiele operator in Nederland de commerciële introductie aan van haar UMTS-diensten. Vanaf maandag 16 februari was als eerste dienst de Vodafone UMTS Mobile Connect Card, Europa's eerste high speed laptop data kaart, beschikbaar. Bij de introductie was UMTS dekking beschikbaar voor meer dan 25% van de bevolking.

2 september 2003 - Supersnel Vodafone netwerk redt levens - Vodafone test als eerste UMTS diensten in Nederland
Als eerste mobiele operator in Nederland is Vodafone toendertijd begonnen met het testen van UMTS diensten. Vodafone bood via haar UMTS netwerk de Technische Universiteit Twente de mogelijkheid om een UMTS dienst te testen die de medische hulpverlening revolutionair kan veranderen. Doordat met het UMTS netwerk van Vodafone veel grotere hoeveelheden informatie in een keer mobiel konden worden verzonden dan voorheen, was het nu mogelijk om bij zware ongelukken bijv. hartfilmpjes door de hulpverleners ter plaatse direct door te geven aan de medische teams in het ziekenhuis. Er gaat geen kostbare tijd meer verloren met het opnieuw verzamelen van gegevens en zo worden levensreddende minuten gewonnen. Vodafone was door deze test ook de eerste mobiele operator in Nederland die haar UMTS netwerk voor het testen van nieuwe diensten had opengesteld voor een geselecteerd aantal zakelijke klanten. Bij deze test besloeg het UMTS netwerk van Vodafone al bijna 20% van de Nederlandse bevolking.

14 juni 2002 - Vodafone: eerste mobiele UMTS gesprek in Nederland - Sir Christopher Gent markeert unieke mijlpaal in UMTS in Nederland Vodafone heeft in juni 2004 als eerste mobiele operator in Nederland een gesprek gevoerd via haar UMTS netwerk. Sir Christopher Gent, destijds Chief Executive van Vodafone Group voerde het eerste UMTS gesprek in Nederland vanuit Maastricht met Gert Jan Slot, netwerk engineer in Maarssen. Het gesprek werd voortgezet door Julian Horn-Smith, COO Vodafone Group en David Jones, destijds CEO Vodafone Nederland. Het UMTS gesprek markeerde een mijlpaal in Nederland en kwam voort uit de leidende positie van Vodafone, zowel in Nederland als internationaal en was een belangrijke stap in Vodafone's plannen om zo snel als mogelijk derde generatie services aan te bieden.

19 april 2002 - Vodafone start met bouw UMTS netwerk in Nederland Vodafone is op die datum als eerste mobiele operator in Nederland begonnen met de bouw van haar UMTS netwerk. In Amsterdam zijn in april van dat jaar de eerste UMTS installaties geplaatst en Vodafone kondigt aan dat voor het eind van dat jaar een significant aantal opstelpunten zijn gebouwd in de 4 grote steden - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

24 april 2001 - Vodafone en Ericsson tekenen contract bouw UMTS-netwerk
Vodafone sluit een contract met Ericsson voor de bouw van haar nieuwe UMTS-netwerk. Het contract had destijds betrekking op het geschikt maken van het huidige GSM/GPRS-netwerk voor UMTS-diensten.

7 augustus 2000 - Vodafone verwerft UMTS licenties voor 714 miljoen euro
Vodafone verwerft op deze datum van de overheid een licentie voor het gebruik van UMTS frequenties in Nederland. Vodafone zal volgens de voorwaarden die in de licentie van de overheid staan en naast de huidige GSM en GPRS netwerken, die gebruik maken van 900 en 1800 MHz frequenties, 70% van de bevolking in Nederland in 2007 van UMTS dekking hebben voorzien.

/ / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 139,2 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij Partner Netwerk Overeenkomsten in 13 landen.