Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA tevreden met Vlaams front (11/10/04)

De Nieuw-Vlaamse Alliantie is tevreden dat de Vlaamse meerderheidspartijen als één Vlaams front een wetsvoorstel indienen voor de snelle splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Voor de N-VA was de snelle splitsing een van de centrale themas vóór de verkiezingen. Dat blijft ook zo ná de verkiezingen.

De N-VA eist nu dat de wetsvoorstellen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde de normale parlementaire procedure doorlopen. Zodoende moeten de voorstellen tegen het einde van het jaar goedgekeurd zijn. In uitvoering van het Vlaamse Regeerakkoord wordt de bespreking van de voorstellen niet meegenomen naar het Forum. Wie overleg wil met de Franstaligen, kan dat perfect in het kader van de commissiewerkzaamheden, net zoals dat het geval is voor elk ander wetsvoorstel.

De N-VA beklemtoont dat de bespreking niet zal gevoerd worden vanuit de tegenstelling tussen de federale oppositie en de meerderheid. De N-VA streeft in dit dossier enkel een welomlijnd resultaat na: het realiseren van de splitsing van de kieskring B-H-V. Het spreekt voor zich dat er van communautaire toegevingen geen sprake kan zijn. De democratische meerderheid in het parlement dient te worden gerespecteerd, ook als het een Vlaamse meerderheid is.

Auteur:
Bart De Wever
Co-voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be